geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DisneyPlus-logo-icoon.jpg
Disney+ gaat goedkopere optie met advertenties aanbieden
Toen de video streaming dienst Disney+ in november 2019 van start ging was eigenlijk al meteen duidelijk dat het een succes zou worden: de catalogus was er al, en ook een groot en enthousiast publiek. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en de groei bij Disney+ is er nog steeds niet uit.

Maar bij deze service hebben ze duidelijk ook het vizier op de toekomst gericht, want eind van dit jaar komt er al een goedkopere versie van Disney+ waarbij commercials te zien zullen zijn. Op deze manier kan er natuurlijk ook een publiek bereikt worden dat minder aan services wil, of kan, uitgeven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.DisneyPlusHero.jpg
Disney+ gaat goedkopere optie met advertenties aanbieden


Dit nieuws kwam in maart al naar buiten, maar het was toen nog niet bekend wat de frequentie van die commercials zou zijn.

In Variety is nu te lezen dat het maximaal om vier minuten per uur zal gaan, en dat er bij de commercials duidelijk keuzes gemaakt zullen worden, alcohol mag bijvoorbeeld niet aangeprezen worden en politieke boodschappen zijn ook niet welkom. Nu is het nog onduidelijk of dat beleid zich nog verder  gaat uitbreiden, denk bijvoorbeeld aan commercials voor gokken, wapens, etc.

Nu kost Disney+ bij ons € 8,99 per maand, of € 89,90 per jaar. Er zijn al een tijdje geruchten dat Netflix ook bezig is met een goedkopere optie met commercials, maar daar is nog niets over door het bedrijf zelf gepubliceerd.

Het ligt niet voor de hand dat er op een gegeven moment een goedkopere optie met commercials van Apple TV+ zal komen, Apple heeft hier bijvoorbeeld bij Apple Music tot nu ook niet voor gekozen, en het lijkt er ook niet op dat het zal gaan gebeuren.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.