https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Skype-6.0-logo.jpg
Schermdeling mogelijk in preview-versie van Skype voor iOS
Je scherm delen op een Mac is niet erg moeilijk, dat kan je bijvoorbeeld doen in de eigen Berichten-app, hoe dat werkt vind je hier. Maar op een iDevice is dat jammer genoeg nog steeds niet mogelijk, daar heb je een tweede device nodig om een ander te laten zien wat er op het scherm gebeurt.

Maar daar gaat verandering in komen: in een nieuwe preview-versie van Skype voor iOS en Android is deze mogelijkheid te vinden. Je klikt dan tijdens een gesprek eerst rechtsonder op de drie stipjes, dan op de optie Share Screen en daarna op Start Broadcast. Microsoft heeft deze optie ingebouwd om bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie te kunnen laten zien aan iemand anders, maar dit kan natuurlijk ook erg handig zijn om iemand te kunnen helpen op afstand.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SkypeBeta-iOS-ScreenSharing.jpg
Schermdeling mogelijk in preview-versie van Skype voor iOS


Microsoft’s pagina voor de preview-versie is hier te vinden. Wil je deze versie al uitproberen dan kan je je inschrijven op deze pagina van het bedrijf.

Eerder deze maand verhoogde Microsoft al het aantal mogelijke deelnemers aan een groepsgesprek. Dat was tot nu toe 25, inmiddels is het 50. Sinds FaceTime ook groepsgesprekken ondersteunt is het maximum daar 32. Je kan je afvragen of het wel zin heeft om zo ontzettend veel deelnemers te ondersteunen. Want in de praktijk zal je er waarschijnlijk snel achter komen dat met zoveel mensen tegelijkertijd via een app te communiceren bijna niet te doen is.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Schermdeling mogelijk in preview-versie van Skype voor iOS
reactie #1 geplaatst: 15 april 2019 - 22:10
En wat zijn de veiligheidsgaten en privacy consequenties van zulk een feestje?
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!