https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
Door bug in ‘Delen’ kunnen sommige apps niet openen (Upd.)
Apple biedt al een hele tijd de mogelijkheid om apps te delen binnen een gezin, op die manier hoeft niet ieder gezinslid apart elke app steeds weer opnieuw te kopen, één aankoop is dan voldoende. De uitleg over hoe je dit in kan stellen is te vinden op deze pagina van Apple Support.

Het lijkt er op dat deze functie op dit moment sommige mensen dwars zit, heb je er last van dan krijg je zoiets als hieronder te zien. Dat gebeurt zowel bij mensen die iOS 13.4.1 als iOS 13.5 geïnstalleerd hebben, er lijkt in deze versies dus iets fout te zijn gegaan. Als je in het voorbeeld hieronder op “View in App Store” zou klikken, dan krijg je daar alleen de optie te zien om de app weer te openen (die staat tenslotte al op je device), en kom je dus in een vicieuze cirkel terecht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS-NoLongerSharedBug.jpg
Door bug in ‘Delen’ kunnen sommige apps niet openen (Upd.)


Gelukkig is er een uitweg: zet de app waarom het gaat opnieuw op je iPhone, iPod touch of iPad. Dat wil je natuurlijk het liefst zonder data kwijt te raken, en daar is gelukkig een manier voor in inas en iPadOS. Daarvoor ga naar Instellingen → Algemeen → iPhone opslag. Als daar eenmaal de lijst met apps geladen is kan je op een app klikken en dan kiezen voor "Ruim op"

Hieronder zie je links iPhone-opslag, en rechts de opties nadat ik Night Sky had gekozen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOSRuimOp.jpg
Door bug in ‘Delen’ kunnen sommige apps niet openen (Upd.)met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde


Update: kennelijk ligt de oplossing niet bij iOS zelf bij de apps. Het resultaat is dat er op dit moment bij bijna iedereen héél erg veel updates in de App Store klaar staan. #iOS #Bug
geplaatst door: Robert
Die had ik (of eigenlijk mijn vrouw) vanmorgen met Line. Verwijderen en opnieuw downloaden doet het hem, maar eerst een backup maken gaat dan niet meer, want de app opent niet meer. Je krijgt alleen deze boodschap.
geplaatst door: peterdh
Sathu Thai Massage, Groet, Peter
In plaats van de apps te verwijderen, kun je ze ook offloaden (Settings -> iPad storage -> naam van de app -> Offload app) en daarna weer downloaden door op het icoon te klikken. In dat geval blijft je data staan.
geplaatst door: jzee
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie
@jzee: uitstekende suggestie!  :shakehands: :thumbs-up:

Bij deze heb ik het nieuwsbericht aangepast.
geplaatst door: Robert