Drie goede film-tips van Apple
27 juli 2021 - 11:15   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro2020-icoon.jpg
Drie goede film-tips van Apple
Apple heeft een video online gezet waarin we in maar 3,5 minuten drie verschillende inspirerende manieren kunnen zien waarmee we je jouw zelfgemaakte films heel erg veel mee kan verbeteren. Altijd al Spielberg naar de kroon willen steken? Dan is deze video een must!

In het eerste gedeelte zien we hoe je met de ultra-groothoeklens (in de video hebben ze het over “ultra-wide”) een kind op de voorgrond er erg groot uit tonen, en een veel groter iemand in de achtergrond juist heel klein. Datzelfde verkleinende effect krijg je ook als je iemand met die ultra-groothoeklens van boven schiet, zodat je een beeld hebt vanuit het perspectief van ‘het reuzenkind’. Heel erg simpel, maar wel effectief.


In het tweede gedeelte laten ze een ballerina in een witte tutu tegen een zwarte achtergrond haar pirouettes draaien, terwijl er glitter over haar gegooid wordt. Dat wordt gefilmd vanuit een vallende iPhone, die op slowmotion ingesteld staat. Het effect ziet er erg professioneel uit, dit zou zo in een Hollywood-film gebruikt kunnen worden.

Als laatste zien we wat voor vervreemdend effect het kan hebben als je werkt met een blauwe lichtbron gemonteerd op een draaiend fietswiel. Daarbij zit zowel de filmer als het onderwerp op stoelen met wieltjes die samen voortbewegen (doordat ze met elastiek met elkaar verbonden zijn), wat het effect nog verder versterkt.

Waarschijnlijk geen effecten die je gaat gebruiken in je vakantiefilms, maar als je eens een keer iets heel anders wilt met die ontzettend goede videocamera in je broekzak, dan helpen deze ideeën misschien voor de inspiratie.

Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
Drie goede film-tips van Apple
28 juli 2021 - 10:13    reactie #1
geplaatst door: ElectricCat
Leuk filmpje hoor.