geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
DuckDuckGo een van de standaardopties in Android in Europa
In de afgelopen tijd is Google een aantal keer hard op de vingers getikt door de EU, onder andere voor het teveel bevoordelen van de eigen zoekmachine, met als gevolg een boete van 4,34 miljard euro. Dat laatste gaat binnenkort, vanaf 1 maart, veranderen.

Vanaf die datum zal er in nieuwe toestellen met Android een keuze worden aangeboden voor vier zoekmachines, waaronder die van Google zelf. De andere verschillen van land, maar in veel landen blijkt DuckDuckGo daarbij te zitten, ook bij ons. In Nederland zullen de andere twee opties het Duitse GMX en Amerikaanse info.com zijn. Met name DuckDuckGo valt hierbij op, de aanpak van het bedrijf is bijna exact het tegenovergestelde van dat van Google. Waar de laatste zoveel mogelijk data van de gebruikers verzamelt doet DuckDuckGo dat juist niet.


Zoals uit de titel al duidelijk wordt geldt dit alleen voor devices met Android die binnen de EU verkocht worden, en dan alleen die waar standaard de Google Search app al op staat geïnstalleerd. Google doet dit dus echt alleen maar omdat het moet, niet omdat ze daar plotseling het licht hebben gezien.

De drie andere zoekmachines die vanaf maart als keuze in Android worden gepresenteerd kunnen in de toekomst trouwens weer andere zijn. Die komen voort uit een veiling, die ieder kwartaal opnieuw gehouden wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AndroidZoekmachinesKeuzescherm.jpg
DuckDuckGo een van de standaardopties in Android in Europamet dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde #Android #DuckDuckGo #Zoekmachine
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

Ik vraag mij af of na 3 maanden DDG nog in het lijstje van Android voor komt. Ik ken het verdienmodel niet van DDG maar weet wel haast zeker dat Google goed gaat verdienen aan die veilingen. Die paar miljard moet immers weer terug komen.

Anderzijds; is DDG niet gebaseerd op Bing?
geplaatst door: bigmac
Ik gebruik al jaren DDG op Mac, iPhone en iPad. Zeer tevreden!
De groeten
geplaatst door: HEXDIY
Heeft er iemand hier al Qwant geprobeerd, een Europese zoekmachine met de nadruk op privacy?

https://www.qwant.com/?l=nl

Qwant wordt aangeraden door de Brave browser, nog zo 1tje die van privacy houdt.
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
geplaatst door: puk1980
Anderzijds; is DDG niet gebaseerd op Bing?

Dat is het inderdaad niet.
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

geplaatst door: ouwemac
@HEXDIY: heb qwant zojuist geïnstalleerd en uitgeprobeerd, zoekresultaten vrijwel gelijktijdig bij verschillende opdrachten.

Wat ik vreemd vind, is dat je 2 talen in kunt stellen, eentje voor de interface en de andere voor het land van de zoekresultaten.
Nou ja dat is niet vreemd misschien maar wel dat Thailand al geselecteerd was voor zoekresultaten en Nederlands als interface taal, terwijl ik mijn vpn ingeschakeld heb. 

Die interface is trouwens nogal gelijk aan die van Brave.
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”