geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AugmentedReality-icoon.jpg
Een blik in de toekomst dankzij de scanners voor Augmented Reality
Terwijl het al een tijd duidelijk is dat Apple vol aan het inzetten is op Augmented Reality (AR) is het toch nog een onderwerp wat veel mensen koud laat. Waarschijnlijk omdat we de ‘killer app’ nog niet hebben gezien: de toepassing waardoor in één klap duidelijk wordt hoe handig dit kan zijn.

Ironisch genoeg lijkt die toepassing uit een heel andere hoek te komen, een open source project voor Android. Daarbij worden de steeds betere scanners die in smartphones en tablets te vinden zijn (denk aan de LiDAR in de nieuwe iPad Pro) ingezet om onderwerpen om ons heen in te scannen, en daarna in een programma te plaatsen. In het filmpje in de tweet hieronder zie je een voorbeeld met Photoshop, de code van dit project is te vinden op deze pagina.


Als dit alledaagse realiteit wordt dan zal waarschijnlijk een veel groter publiek interesse hebben in een device met een LiDAR scanner. Hoe goed de ‘depth-maps’ op dit moment al zijn is goed te zien in de tweede tweet hierboven. #LiDAR #iPadPro #iPhone
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Bestek88
Dit is wel heel erg interessant. Vooral omdat er blijkbaar ook automatisch gemaskerd wordt. En dat is op zich al erg knap.
Pluk de dag en kus het gazon. http://www.BestOntwerp.nl