geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
De release van het nieuwe macOS Monterey lijkt grotendeels probleemloos te verlopen. Maar een release op zo’n grote schaal betekent natuurlijk wel dat soms software en/of hardware niet goed samenwerken, dat lijkt nu het geval met sommige USB-hubs.

Klachten hierover zijn de te lezen op Apple’s eigen Support Communities, op Reddit en op Apple’s eigen Developer Forums. Het vreemde is dat het in verschillende gevallen ook om verschillende problemen gaat, waardoor het lastig kan worden om er achter te komen wat  nu precies de oorzaak is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GenericUSB-hub.jpg
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd


Zo zijn er mensen waar ‘alleen’ de USB 3.0 poort(en) op hun USB-hub niet meer werken, maar ook komt het voor dat USB-hubs helemaal niets meer doen. En de problemen strekken zich ook uit naar hubs die door Apple goedgekeurd zijn. Hieronder de ervaring van Reddit-gebruiker Flyersny81:

Citaat
My USB-C hub has issues with this update. The HDMI port connected to my second screen is working on the hub but none of the USB3 ports are working at all. I have tried different C ports on the MacMini and different hubs (I have 4). I also replicated this issue on my M1 MacBook Air after updating to Monterey. Here is the hub I am using. These hubs worked perfectly in Big Sur.

Had a call with Apple support and they said to try an Apple certified hub. I used this one I had floating around in my bag and both the HDMI and USB3 ports worked on it. I tried to daisy chain the Amazon hub to the Apple hub but that didn’t work either. Support told me that many people have been complaining about this issue and it will hopefully be fixed in the next patch to be pushed out.
Een ander probleem wat ook gemeld wordt is dat Power Delivery (het doorgeven van stroom voor het opladen) niet meer werkt.

Kortom, heb je een USB-hub en is dat belangrijk, dan is even wachten op een versie van Monterey waarin dit probleem wordt opgelost waarschijnlijk de beste beslissing.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
29 oktober 2021 - 12:26    reactie #1
geplaatst door: boiing
Ik kwam het ook tegen bij meerdere gebruikers van de nieuwe MacBook Pro's. Dacht dus dat het aan die nieuwe modellen lag (oh jee) maar het lijkt toch eerder een software bug van Monterey. In die zin goed nieuws: dat kan gefixt worden.
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
31 oktober 2021 - 11:31    reactie #2
geplaatst door: Spooter
Heb ook problemen met een monitor via HDMI aangesloten (komt alleen maar uit slaapstand als ik achterop de M1 Mac Mini de powerknop even indruk)...

Het resolutieprobleem wat ik al onder Big Sur had blijft bestaan (uit slaapstand wordt niet herkend dat het een 16:10 resolutie monitor is. Alle schermen krijgen een 16:9 verhouding).

Erg irritant!!!
Waarom ging het op een oudere Mac Mini en Catalina gewoon goed???
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
31 oktober 2021 - 11:54    reactie #3
geplaatst door: puk1980
@Spooter: Plausibele verklaring: omdat het niet getest is. 16:10 monitoren zijn minder courant de laatste jaren. Of het is wel getest en gevonden, maar heeft geen prioriteit gekregen.

Let wel: ik wil hier uiteraard niks mee goedpraten. Gewoon een vervelende bug. En het probleem met dit soort bugs is: als zo'n bug er al een tijdje in zit, wordt het niet beschouwd als (nieuwe) regressie, en krijgt het oplossen ervan geen hoge prioriteit.


https://mjtsai.com/blog/2018/02/13/how-apple-plans-to-root-out-bugs/

Certified Terminal Guru.
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
31 oktober 2021 - 18:03    reactie #4
geplaatst door: Spooter
@Puk1980: dank voor je reactie. Weet dat het minder courant was/is maar de nieuwste MacBook Pro’s hebben je raadt het al 16:10 (dus lijkt me niet iets wat Apple developers uit het oog hebben😉)
Er worden problemen met USB-hubs met Monterey gerapporteerd
1 november 2021 - 11:34    reactie #5
geplaatst door: Spooter
Er zijn ook veel geluiden dat Monterey installaties Mac's 'bricken zodat ze niet meer opstarten...

Some older Mac's unusable after Monterey upgrade