geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Files-app-iOS-icoon.jpg
Een kleine verandering, een groot verschil voor iPad en iPhone
De Bestanden-app (Files) kan erg handig zijn in iOS, maar in iPadOS is deze eigenlijk essentieel. Want op een iPad wordt veel meer serieus werk verricht, dat maakt de app waarin alle bestanden opgeslagen worden in veel gevallen een stuk belangrijker.

Dat was ook de achilleshiel van de Bestanden-app, standaard worden bestanden daarin ‘intelligent’ met iCloud gesynchroniseerd, maar je wist nooit welke.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18FilesDownload.jpg
Een kleine verandering, een groot verschil voor iPad en iPhone

klik of tap voor grotere versies

Was je ergens zonder internet en stond het bestand wat je nodig had in iCloud, dan was je de klos en kon je verder niks.

Gelukkig kan het bovenstaande in de verleden tijd geschreven worden, want in iPadOS 18 kan je in de Bestanden-app je vinger langer op een bestand of map houden en er dan zelf voor kiezen om dat op het device te laten staan (zie hierboven).

En mocht je in de Bestanden-app op je iPhone ook dingen hebben die je liever daar wil houden zonder dat je een internet-verbinding nodig hebt, het goede nieuws is dat deze nieuwe optie ook in iOS 18 aanwezig is.


Update

Nu de tweede bèta-versie van macOS 156 Sequoia uit is blijkt daar ook al deze optie in verwerkt. Het lag natuurlijk voor de hand, maar het is goed om te zien dat Apple dit aan alle belangrijke besturingssystemen heeft toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS15SequoiaKeepDownloaded.jpg
Een kleine verandering, een groot verschil voor iPad en iPhoneKlik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: iSan
He he, eindelijk zijn ze hierin wakker geworden.
En na 'keep downloaded', wordt dat nog steeds wel gesynchroniseerd na elk wijziging in het document, ja toch?
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: ouwemac
Documenten staan toch ook in de “recent” tab in locaties in Pages/bestanden?
Net even uitgeprobeerd: iets veranderd in een document en nadat het geüpload was van het internet af en nog iets erbij getypt in hetzelfde document in de “recent”.
Daarna internet er weer op. En de verandering werd keurig gesynchroniseerd.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: iSan
Soms duurt het even tot bepaalde map gedownload / gesynchroniseerd is. Dat wolkje, weet je wel, waar je niks mee kan en als een gek steeds op klikt.
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: nnsa
Dat wolkje, weet je wel, waar je niks mee kan en als een gek steeds op klikt...
In plaats van als een gek op klikken, kan je ook even een (tijdelijke) lege map daar aanmaken. Dat versnelt het iCloud Synchronisatie-proces. Raar maar waar...
geplaatst door: mcmt
Want op een iPad wordt veel meer serieus werk verricht, dat maakt de app waarin alle bestanden opgeslagen worden dus ook automatisch een stuk belangrijker.
Een kleine opmerking hierbij. Deze zin kan de indruk wekken dat echt alle bestanden in de Files app zitten, wat niet het geval is. Een app heeft normaal alleen toegang tot de folders in de eigen sandbox (iCloud terzijde gelaten). De meeste folders zijn voor intern gebruik, maar de Documents folder kan met een configuratie optie zichtbaar gemaakt worden in bijv. de Files app en Finder op Mac.

En hoewel standaard alle bestanden in de Documents folder meegenomen worden in een backup, kan de app selectief bestanden uitsluiten van backup, ook al zijn die bestanden zichtbaar in bijv. de Files app.
geplaatst door: Robert
Heb de woorden “dus ook automatisch” vervangen door “in veel gevallen”, denk dat het zo accurater is.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.