geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Een (veel) slimmere Siri? Nog even geduld a.u.b.
Tijdens de presentatie van de WWDC werden we warm gemaakt voor Apple Intelligence, met als onderdeel daarvan een veel slimmere Siri. Siri zou bijvoorbeeld apps herkennen en kunnen openen, maar ook context begrijpen, zoals wie je moeder, je broer of je zus is.

Maar volgens Mark Gurman moet we voor een slimmere Siri nog wel even geduld oefenen, deze zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst in iOS 18.4 verschijnen.


In de regel verschijnt een .4 update voor iOS in maart, alleen iOS 14.4 verscheen al in januari. Maar dat was in het corona-jaar 2021, en was dan ook duidelijk een uitzondering.

  • iOS 17.4: 7 maart 2024
  • iOS 16.4: 27 maart 2023
  • iOS 15.4: 14 maart 2022
  • iOS 14.4: 26 januari 2021
  • iOS 13.4: 24 maart 2020

Hieronder de voorspelling van Mark Gurman:

Citaat
Voor het eerst zal de digitale assistent precieze controle hebben over acties binnen de apps van Apple. Dat betekent dat je Siri kunt vragen om bijvoorbeeld een foto te bewerken en deze vervolgens naar een vriend te sturen. De assistent zal ook kunnen begrijpen waar je naar kijkt op je scherm, zodat Siri kan bepalen wat je wil doen op basis van de context. Maar geen van deze upgrades zal klaar zijn wanneer Apple Intelligence dit najaar wordt gelanceerd, zoals ik al eerder heb gemeld.

In plaats daarvan, zo is mij verteld, zullen de Siri-functies waarschijnlijk in januari in bètatest gaan voor ontwikkelaars en vervolgens in de lente hun debuut maken - als onderdeel van een iOS 18.4-upgrade die al in de maak is. Andere Siri-functies, zoals een nieuw ontwerp en ChatGPT-integratie, komen later dit jaar.
Bij dit alles natuurlijk wel de kanttekening dat het hier gaat om voorspellingen voor de VS. Meerdere functies zullen sowieso eerst alleen in het Engels beschikbaar zijn, en door de regels van de DMA (die zowel streng als onduidelijk zijn) zullen wij waarschijnlijk toch al meer geduld moeten oefenen.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.