Van deze bugs kan je iPhone 14 last hebben
19 september 2022 - 09:49   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Van deze bugs kan je iPhone 14 last hebben
Als je vroeg besteld hebt kan je inmiddels al een iPhone 14, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max in huis hebben (de iPhone 14 Plus is verkrijgbaar vanaf 7 oktober). Maar een compleet nieuw model heft vaak last van kinderziektes, en de iPhone 14 modellen blijken daar geen uitzondering op.

De eerste bug is dat het beeld van de camera bij sommige mensen heel erg trilt bij apps van derden waarin je de camera kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn Snapchat, TikTok en Instagram. Let op, dit gebeurt dus alleen in apps van andere ontwikkelaars, Apple’s eigen Camera-app heeft er bijvoorbeeld geen last van.


In de video hierboven als in tweet hieronder kan je voorbeelden hiervan zien. In het voorbeeld hierboven gaat het misschien om een ander probleem, want bij Luke Miani bleef het probleem daarna ook in de Camera-app te zien. Hij heeft de iPhone 14 waarop dit het geval was omgeruild bij Apple.


Bevriezen bij overzetten data

En ander probleem kan optreden bij het overzetten van data met Begin direct. En dat is jammer, want dat is verreweg de beste manier om dat te doen (want al je wachtwoorden e.d. komen dan ook mee). Volgens een interne memo van Apple zijn ze zich hiervan in Cupertino op de hoogte en wordt het probleem onderzocht.

Mocht je hier last van hebben, dan raadt Apple je aan om je iPhone 14 geforceerd te herstarten als die langer dan 5 minuten niet meer heeft gereageerd.

iOS 16.1 bèta

Mocht je een iPhone 14 Pro of iPhone Pro Max binnen hebben dan is het beter om voor het moment de bèta-versie van iOS 16.1 even links te laten liggen. Gebruik je die wel dan is de kans groot dat de GPS op je iPhone niet meer zal werken.

Net zoals de Apple Watch Ultra gebruiken de iPhone 14 Pro modellen dual‑frequency GPS, dus naast de al langer bestaande L1 frequentie, wordt ook het moderne L5 gebruikt.



 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.