geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eerste game-emulator alweer uit de App Store verwijderd
Onder invloed van de EU zijn de regels voor de App Store aan het veranderen, waardoor onder andere het verbod op emulators is verdwenen. De eerste die daarna verscheen was een Game Boy-emulator genaamd iGBA. Maar deze had, op zijn zachtst gezegd, nogal wat problemen.

Want zoals je hieronder kan lezen was dit een kopie van wat ontwikkelaar Riley Testut jaren geleden had gemaakt en waar geen toestemming voor was gegeven.

Post by @rileytestut
View on Threads


Extra frustrerend voor Riley Testut is dat hij zijn eigen, veel nieuwere, emulator al een tijd in de wachtrij voor de App Store heeft staan, maar dat deze er nog steeds niet door is.

Inmiddels heeft Apple deze iGBA-imitatie al verwijderd, waarbij werd gerefereerd aan de eigen App Review Guidelines, met name over spam (sectie 4.3) en copyright (sectie 5.2).

Redenen

Waarschijnlijk kregen ze bij Apple ook door dat iGBA te ruim van GBA4iOS heeft ‘geleend’, maar een verdere verklaring is niet door het team achter de App Store gegeven. Met deze emulator kunnen iPhone-gebruikers Game Boy-games spelen met gratis ROM's die zijn gedownload van het web. Er zijn online ROM's te vinden voor een groot aantal spellen, bijvoorbeeld van de populaire Pokémon en The Legend of Zelda series.

De emulator kan nog steeds worden gebruikt door mensen die hem op hun iPhone hebben geïnstalleerd voordat hij uit de App Store werd verwijderd.

Op de website van Nintendo in de VS staat dat het downloaden van illegale kopieën van zijn spellen illegaal is. Het is onduidelijk of Nintendo een klacht heeft ingediend bij Apple over iGBA, en of dat misschien (ook) een rol heeft gespeeld bij de verwijdering van de app.#AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Eerste game-emulator alweer uit de App Store verwijderd
15 april 2024 - 10:25    reactie #1
geplaatst door: iSan
Mensen, niet te moeilijk doen, koop gewoon Anbernic, Miyoo Mini of soortgelijke 'retro handheld'. Dan heb je echt een veel betere beleving met retro games, dan steeds mis drukken op touchscreens.

Ik heb toendertijd ook GBA4iOS geinstalleerd op iPhone 4 of 5, maar dat is het net niet. Spijtig voor de maker, het is leuk als het kàn.
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/