geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice2016.jpg
Volgend jaar weer nieuwe versie Microsoft Office zonder abonnement
in de afgelopen jaren zijn steeds meer makers van software overgestapt naar abonnementen. Op die manier wordt het inkomen stabieler, maar zijn ze waarschijnlijk ook de groep die daar niet van gediend is kwijt. Die laatste groep gaat Microsoft komend jaar weer bedienen.

Dit nieuws werd door Microsoft zelf gemeld, opvallend genoeg gebeurde dat met één zin in deze blog-post over Exchange. Daar staat de volgende zin: “Microsoft Office will also see a new perpetual release for both Windows and Mac, in the second half of 2021.” Perpetual betekent eeuwigdurend, het gaat dus om een versie waarvoor geen abonnement nodig is, maar die na een eenmalige aanschaf gewoon blijft werken. Dat eeuwigdurend geldt natuurlijk wel alleen als je het besturingssysteem nooit meer zou upgraden, iets wat maar weinig mensen doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftOffice2016WordMacBookPro.jpg
Volgend jaar weer nieuwe versie Microsoft Office zonder abonnement


De laatste keer dat Microsoft een versie zonder abonnement voor de Mac uitbracht was in september 2018, en veel mensen waren bang dat het bedrijf de keuze zou maken om voortaan alleen nog maar versies met abonnement uit te brengen. Die vrees blijkt ongegrond.

Wanneer deze versie uit zal komen, wat die gaat kosten en wat de systeemeisen zullen zijn is allemaal nog niet bekend.

Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Jeroendv
Momenteel heb ik een 365 licentie voor 99€ p.j. Maar die kan ik gebruiken voor meerdere personen en die personen mogen het ook weer op meerdere platformen gebruiken (Computer & Telefoon). Dat maakt het heel aantrekkelijk (plus OneDrive die hee goed werkt met Arq) . Je had versies die je (maar) op drie apparaten mocht installeren daar zit je tegenwoordig zo aan. Daarom ben ik benieuwd naar de voorwaarden van deze licentie.
geplaatst door: Ehrbacher
ik denk dat vrijwel geen Applegebruikers nog op Microsoft office zit te wachten, noch betaald noch gratis. Pages, Numbers en Keynote zijn volwaardige vervangers die niet voor Microsoft onder doen, geheel geïntegreerd in de Apple-omgeving en in staat om de spullen van Microsoft-office te lezen en er naar toe te converteren. Andersom werkt niet, dus waarom zou je nog met Microsoftspullen werken ?
geplaatst door: Timotheus
@ Cees Sweere: niet mee eens, althans niet voor zover het Pages en Word betreft. Pages is inderdaad prima voor de gemiddelde gebruiker, maar voor de hard core-tekstwerker biedt Word talloze functies die Pages niet biedt, en die je bij het schrijven / opmaken van meer gecompliceerde teksten gewoon nodig hebt.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Nederbelg
@ Cees Sweere
Ik zal geen vergelijking maken van de kwaliteiten van de apple suite en de microsoft-suite , maar feit is dat de meeste scholen in mijn omgeving met microsoft-suites werken.

En de apple progs kunnen dan wel de microsoft documenten openen en lezen maar ik weet uit ondervinding als ik samen met  de kleindochter aan haar opdrachten meewerk dat converteren en bewerken dikwijls niet lukt (als het om wat gecompliceerdere docs gaat).

Vooral met excel en powerpoint zit je dan dikwijls in de penarie en dan spreek ik nog niet over veel van mijn eigen bestanden gemaakt met Access (nog op Windows computer) waar in de Apple suite zelf helemaal geen versie van bestaat. (trouwens ook niet in de Microsoft voor Apple versie).
iMac-20"-TI10.4-SL10.6+iMac-24"-SL10.6-ML10.8-YOS10.10-EC 10.11
iMac-27"-EC10.11-SI10.12-HS10.13-MO10.14+CA 10.15+BS11+Macb.Zw. SL10.6-LI10.7 -Laptop XP +Linux-Commodore 64
geplaatst door: MacMiep
@Nederbelg: en LibreOffice dan?
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
geplaatst door: Timotheus
Er is ook LibreOffice, zeker. Maar het is inderdaad zo, dat voor tekstverwerken Word in het hoger en universitair onderwijs de standaard is. Studenten moeten hun werkstukken altijd in Word inleveren. Uitgevers wensen manuscripten in Word toegezonden te krijgen. Iets anders dan Word kent de overgrote meerderheid niet. Of het moest Google Doc zijn, maar dat is vooral omdat het gratis is.

Ik heb studenten vaak warm proberen te krijgen voor andere tekstverwerkings-programma's, maar de belangstelling daarvoor is minimaal. Men kent Word, en is totaal niet geïnteresseerd om andere, en betere, opties uit te proberen. Uitzonderingen zijn zeldzaam.

Alleen in de beta-hoek werkt men regelmatig met LaTeX; maar dat is ook omdat je met die programmatuur makkelijk en mooi formules en dergelijke kunt vormgeven, en dat gaat met traditionele tekstverwerkers niet of veel moeilijker.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: MacMiep
Wat is er mis met RTF????
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
geplaatst door: Timotheus
Helemaal niets, wat mij betreft. Ik werk zelf met Scrivener, en soms met Nisus, en die zijn beide RTF.

Maar DOC(X) is desondanks zeker in het universitaire onderwijs de standaard. Daarvoor bestaat geen andere reden dan dat men daaraan gewend is, en zich in de rest niet teveel wil verdiepen. Wat de boer niet kent, dat lust'ie niet. Zoiets.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Nederbelg
@MacMiep

Ook libre -of neo - of openOffice is niet volledig compatibel met Microsoft office.Zoals ik al zei , voor eenvoudige documenten wel maar niet als je met veel macro's , functies en andere formules werkt. En de database is zeker niet in staat om met access bestanden te werken.
iMac-20"-TI10.4-SL10.6+iMac-24"-SL10.6-ML10.8-YOS10.10-EC 10.11
iMac-27"-EC10.11-SI10.12-HS10.13-MO10.14+CA 10.15+BS11+Macb.Zw. SL10.6-LI10.7 -Laptop XP +Linux-Commodore 64
geplaatst door: Max Gaav
De eenmalige aankoop voor studenten en thuisgebruik is er al. €149,- voor Word, Excel en PP.

Maar als ik het familie-abo zo bekijk, is het echt supergunstig. Voor €99,- met zes familieleden Office gebruiken én per persoon 1TB cloud-opslag (6TB totaal) is echt heel scherp geprijsd.

Jeroendv gaf hierboven al aan dat het goed met Arq samenwerkt (versleutelde backups). En dat kan ook zelfs gratis met Cyberduck.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Flix
Ja, dat heeft MS toentertijd wel goed aangepakt (waarschijnlijk niet helemaal bewust). Met het gratis 'Works' op elke PC, en het oogluikend toestaan van illegale kopieën, werden de mensen in dat ecosysteem gebracht, en lui als de mens van nature is, nooit meer uitgehaald.
Ik prijs me al gelukkig dat mensen niet meer, zoals vroeger vaak voorkwam, een email opstellen in Word en deze vervolgens als bijlage in een verder leeg bericht verzenden.
Bewerkt: 25 september 2020 - 14:53 door Flix
geplaatst door: Viool
Erg blij dat er weer/nog een standalone versie uitkomt. Met schoolgaande kinderen wil je echt niet ook nog problemen erbij op computergebied. Ik ben geen fan van MS en Word, maar na een paar keer gedoe over werkstukken in Pages/RTF/OpenOffice versus Word/PP gewoon een studentenversie via Slim gekocht (27,-)

Ik zal wel ouderwets zijn, maar heb in het algemeen liever een programma dat je eenmalig koopt met upgrades.

Ook best prijzig vind ik; 6 jaar middelbare school x 99,- of éénmalig 27,- (of 150,-), tel uit je winst.
Noord Nederlands Orkest
"vreemden zijn vrienden met wie u nog kennis moet maken"
geplaatst door: MacFrankie
Vroeger gaf je een spreekbeurt, en daarvoor schreef je wat dingen op het bord, of je had wat aantekeningen op een transparant plastic velletje geschreven. Tegenwoordig gaat dat ook al op de computer, waar PowerPoint de standaard is. Dus op de basisschool is MS Office ook al de standaard, al kom je nog weg met LibreOffice.

Na de middelbare school komt het beroepsonderwijs, en ook daar (MBO/HBO/WO) is MS Office de standaard. Maar daar zijn de licenties gratis (of misschien is "inclusief" een betere beschrijving).
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!