geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Phoenix 2 laat zien wat er met een App Clip mogelijk is
Het was één van de nieuwe dingen die tijdens de keynote van de WWDC 2020 voorbij kwam: App Clips in iOS 14. Daarmee is het mogelijk om een ‘preview’ te krijgen van een app, zonder dat je daar iets voor hoeft te installeren. Interessant voor zowel de ontwikkelaars als voor ons, de eindgebruikers.

Game developer Firi Games heeft voor de game Phoenix 2 nu een App Clip op de website gezet. Als je met een iPhone, iPod touch of iPad met iOS of iPadOS 14 naar de Phoenix 2 website gaat, dan zal je daar hetzelfde zien als in de twee schermafbeeldingen hieronder. Linksonder zie je bovenaan de optie om Phoenix 2 als App Clip af te spelen, als je daar op Play klikt dan krijg het tweede scherm te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Phoenix2AppClip.jpg
Phoenix 2 laat zien wat er met een App Clip mogelijk is


Klik je daar nog een keer op Play dan neemt de app clip je hele scherm over, en kan je het ruimteschip naar links en rechts bewegen, en schieten door op het scherm te tikken. Als je tussen apps schakelt is dan te zien dat Phoenix 2 als apart proces bezig is, wil je het stoppen dan kan je het dus simpelweg naar boven ‘vegen’.

Het ligt voor de hand dat we komende tijd meer dit soort App Clips gaan zien, ondertussen kunnen we het Craig Federighi hieronder nog eens uit zien leggen.Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.