geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/appstore_logo.jpg
Epic wint iets bij de rechter, maar niet het belangrijkste
Je kon hier al eerder lezen over het conflict tussen Epic, de maker van Fornite, en de App Store. Inmiddels is er een uitspraak met een voorlopige voorziening (preliminary injunction), een rechterlijke beslissing in afwachting van een uitgebreide rechtszaak.

Maar de vlag gaat beslist niet uit bij Epic, want het gedeelte waarvoor ze in het gelijk zijn gesteld gaat over de Unreal Engine. Die mag Apple. niet langer blokkeren voor andere app-makers. Dat betekent dat Epic daarvan nog inkomsten zal krijgen, maar dat valt in het niet bij wat er verdiend wordt aan de ontzettend succesvolle game Fortnite. Dat Epic naar de rechter ging om die game weer in de App Store terug te krijgen wekte vanaf het begin verbazing, want ze staan daarbij legaal ontzettend zwak, ze hebben gewoon de regels van de App Store overtreden.


En die regels zijn niets nieuws, die bestonden ook al toen Epic in het verleden groot werd, en dat gebeurde juist dankzij de App Store. Het lijkt er dan ook op dat Epic’s gevecht thuishoort in de politieke arena, en niet in de rechtbank.

Maar bij Epic denken ze duidelijk wel dat ze een zaak hebben, want in mei zal dit verder in de rechtszaal uitgevochten worden. Dat gaat trouwens gebeuren zonder een jury, beide partijen zien liever dat een rechter hierover beslist. #AppStore
geplaatst door: Flix
Dat gaat trouwens gebeuren zonder een jury, beide partijen zien liever dat een rechter hierover beslist.
Zouden ze bij alle rechtszaken moeten doen, daar in de VS!