geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadOS18-icoon.jpg
Er blijkt meer mogelijk met menu’s en de nieuwe tap bar in iPadOS 18
Tijdens de presentatie van de WWDC 2024 werd er natuurlijk ook aandacht besteed aan de nieuwe tap bar, de knoppen die je voortaan automatisch bovenaan te zien krijgt als je een menu aan de zijkant sluit. Daarbij kwam ook al even voorbij dat je daarin jouw eigen favoriete opties kan zetten.

Op die manier zijn deze altijd onder handbereik. Mocht je dit allemaal nog niet gezien hebben, bekijk dan de video hieronder vanaf de 44e minuut.


Maar er blijkt meer mogelijk met de combinatie van de nieuwe tap bar en de menu’s. In de video hieronder kan je bijvoorbeeld zien dat het voortaan ook mogelijk is om makkelijk items in menu’s te herordenen, zodat ze in een volgorde te zien zijn die het best bij jou past.


Let wel op dat niet alle items op een andere plek te zetten zijn, het blijf natuurlijk wel Apple. Dus als iets door Apple als essentieel voor een bepaalde app bestempeld is, dan zal dat waarschijnlijk niet op een andere plek te zetten zijn, en zeker niet voor verwijdering in aanmerking komen.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Een mogelijk nadeel van zulke menu-customization dat het voor de helpers hier op MacFreak lastiger kan worden om uit te leggen aan bezoekers met problemen waar precies in het menu ze moeten klikken om iets te bereiken.

Ik moet eerlijk zeggen dat het allemaal handig lijkt, dat je van alles en nogwat aan kunt passen, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik vind "houd het maar lekker simpel, dat is al moeilijk genoeg".


Of klink ik nu als een ouwe l*l?
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
geplaatst door: Flix
Ik moet eerlijk zeggen dat het allemaal handig lijkt, dat je van alles en nogwat aan kunt passen, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik vind "houd het maar lekker simpel, dat is al moeilijk genoeg".
Heel erg mee eens.
De mens wil van nature zaken heel ingewikkeld maken, en raakt dan vervolgens de weg nogal eens kwijt in zijn eigen opgelegde systeem. Simpel, logisch en modulair denken is lang niet iedereen gegeven, is de ervaring die ik in mijn leven heb opgedaan.
Dus dat Apple het simpel houd (iig aan de opervlakte), vind ik een grote pré.

KISS en Occam's Razor zijn wel mijn belangrijkste moto's.👍🏻