geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Er worden steeds meer AirTags verkocht, komt er een 2e generatie?
Apple’s AirTag is een tracker die automatisch waarschuwt als je iets ergens achterlaat, en met veel precisie je kan laten zien waar het zich bevindt. Daarbij kan een geluid ook nog helpen om het terug te vinden, handig als het bijvoorbeeld onder iets ligt, en dus niet meteen zichtbaar is.

De verwachting was dat mensen die dit graag wilden hebben het in het begin zouden kopen, en dat daarna de aandacht voor dit device zou afvlakken. Maar exact het tegenovergestelde is gaande, volgens de schattingen van analist Ming-Chi Kuo zou Apple er vorig jaar 20 miljoen verkocht hebben en kan dat aantal dit jaar naar maar liefst 35 miljoen stijgen.


Zijn gedachte is dat wanneer dit succes aanhoudt dat er dan op een gegeven moment een tweede generatie van gaat komen. Geen gek idee, bij Apple weten ze erg goed dat doorbouwen op een succesvol product alleen maar meer succes genereert, dat doen ze tenslotte met de hele productlijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirTagAccessories.jpg
Er worden steeds meer AirTags verkocht, komt er een 2e generatie?


Eigen ervaring

Ik heb zelf drie AirTags in gebruik en ben daar erg tevreden over. Ik heb er twee voor mijn huissleutels en autosleutels, en ben die sindsdien nooit meer kwijt geweest (en dat is voor mij een unicum!). Nummer drie wordt gebruikt voor kostbaarheden die ik bij me heb, meestal is dat de tas met mijn MacBook Pro.

Daarbij is ook het seintje wanneer je er een achterlaat erg handig, daardoor ben ik er al een paar keer er snel achter gekomen dat ik iets achterliet wat helemaal niet de bedoeling was.

Met andere woorden, de kleine investering in AirTags heeft mijn leven een stuk makkelijker gemaakt. Voor mensen die ‘goed zijn’ in het verliezen van items is het dan ook echt een aanrader. #AirTag
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Macteach
Jammer alleen dat de batterij van je iPhone aanzienlijk sneller leeg raakt door de ‘pings’ naar de Airtags…
geplaatst door: GeorgeM
@Macteach: Hoe merk/weet je dat?
geplaatst door: VITA
@Macteach:

Dat kan ik in elk geval niet bevestigen, ik heb verschillende Airtags in gebruik en merk geen enkel verschil voor de batterij van m’n iPhone..
geplaatst door: Spooter
Ik gok op andere kleurtjes, dunner, minder verbruik en 100 % recyclebaar...
geplaatst door: iSan
Die hangertjes zijn f*** duur. Heb dus gewoon alternatieve merken (of merkloze?) gepakt. Kwaliteit is dan minder, we hebben het toch moeten verstevigen. Maar Apple had die hangertjes niet zó duur hoeven te maken. Zo een beetje bijna net zo duur als Apple iPhone silliconhoes.

Maar anyway, gezinslid was sinds aanschaf AirTags haar sleutelbos 2x kwijt geweest, dus 2x hebben we op kosten van nieuwe sleutelbos bespaard. Met de streep erdoor hebben we nu bijna quitte gespeeld met aanschaf van AirTags tov 2x compleet nieuwe sleutelbos. Maar wel tijd en stress (sommige sleutels zijn in bruikleen met borg, that's point)
geplaatst door: anraadts
Heb via Marktplaats een paar rubberen sleutelhangers met metalen ring gekocht, speciaal voor AirTags.

Kosten maar een paar euro per stuk, en bevallen prima.

Ze zijn van rubber met een metalen ring, en hebben een soort bloemetje erop geprint. Hierbij een voorbeeld.

6c68bb96-9662-48cf-9b19-5e0986ddd826.jpeg Er worden steeds meer AirTags verkocht, komt er een 2e generatie?
geplaatst door: Cesar
Ik heb me een paar dagen geleden ook mijn eerste AirTag gekocht. Heb al veel vernomen dat dit erg handig is.
Waarvoor ik hem ook ga gebruiken is voor op de drone.
Ik heb onlangs een crash gehad waarbij er geen connectie meer was tussen mijn controler en de drone. Normaal heb je ook een functie om je drone op te sporen en te laten piepen maar dat werkte dus niet meer. Gelukkig worden er vluchtgegevens bijgehouden en kon ik aan de hand van mijn gegevens zien waar de drone ongeveer terecht gekomen was maar dat is met onwegen. Niet handig dus een AirTag kan oplossing bieden.

Er bestaan houdertjes voor op een drone waar een AirTag in past.

geplaatst door: Flix
Jammer alleen dat de batterij van je iPhone aanzienlijk sneller leeg raakt door de ‘pings’ naar de Airtags…
Volgens mij 'pingt' je iPhone helemaal niet naar je AirTag(s).
De positie van je AT’s wordt door de severs van Apple gepushed naar de ‘Zoek mijn’ app op je Apple device met dezelfde iCloud account.

Ik heb er al een fijne ervaring mee gehad; ik zag dat een artikel, wat ik had aangeboden aan een expeditiebedrijf, niet op afgesproken tijd de afgesproken route inzette. Daarop kon ik reageren, en konden we iig tijdig een alternatief regelen. Daarna zal ik 'm in verschillende fases van het vervoerstraject bewegen, en uiteindelijk ook zien aankomen op de afgesproken plaats. Kon ik gelijk zien, waar dat precies was, tussen alle gebouwen in.
Erg handig!
geplaatst door: RW076
Wij hebben nu ook 4 van die dingen en idd die houdertjes geven een kl@t€ gevoel, hopelijk gaan ze dat aanpassen.
Dat gezegd hebbende, al meer dan eens nuttig gebruik van kunnen maken.

Gisteren zelfs voor het eerst die melding gehad dat de eigenaar van een AirTag mij kan zien en of ik dat wil.
Helemaal niets aan de hand uiteraard, mijn vrouw was met mijn auto en dus mijn autosleutel en ik met die van haar.  :happy:
Maar goed dat het er in zit en leuk om eens gezien te hebben.
geplaatst door: macsiem
Bij Amazon vind je een aantal erg goedkope houdertjes.
geplaatst door: eoms
Ik heb er nog geen, maar het lijkt me wel handig om er een in mijn auto te gebruiken. Dan kan ik die altijd snel vinden op een parkeerplaats.
geplaatst door: macsiem
Heb je wel één van de nieuwere modellen iPhone nodig.
Vanaf iPhone 11 vinden ze de locatie gedetailleerder.
geplaatst door: eoms
@macsiem: In het algemeen of alleen voor het zoeken naar je auto?
geplaatst door: nnsa
In het algemeen of alleen voor het zoeken naar je auto?
iPhones met een Ultra Wide Band (vanaf iPhone 11) kunnen de AirTag tot op 30 cm nauwkeurig vinden.

Oudere iPhones vinden de AirTag via AppleMaps en/of kunnen de AirTag een geluid laten maken.

In beide gevallen heb je er dus iets aan.
geplaatst door: macsiem
@macsiem: In het algemeen of alleen voor het zoeken naar je auto?

In het algemeen uiteraard.
De AirTag weet n.l. niet dat "hij, zij, het" in een auto zit...😇
geplaatst door: puk1980
https://www.nu.nl/tech/6218690/airtag-in-koffer-leidt-amerikaanse-politie-naar-huis-bagage-afhandelaar.html

Citaat
AirTag in koffer leidt Amerikaanse politie naar huis bagage-afhandelaar

Een Apple AirTag heeft de Amerikaanse politie geholpen bij het oplossen van meerdere bagagediefstallen op een luchthaven in Florida, meldt The New York Times. Die leidde de politie naar het huis van een bagage-afhandelaar. Daar trof de politie voor meer dan 16.000 dollar (15.900 euro) aan gestolen goederen aan.

Een passagier was op 14 juli naar de luchthaven van Destin-Fort Walton Beach in Florida gevlogen, maar kreeg bij aankomst haar bagage niet terug. De passagier had haar koffer voorzien van een Apple AirTag, een apparaatje dat iets groter is dan een 2-euromunt en constant bluetooth-signalen uitzendt.

Certified Terminal Guru.
geplaatst door: jaco123
Zou dat de reden zijn dat Apple tegenwoordig na élke iOS of macOS-update Bluetooth aanzet?
Normaal gesproken blijven bij updates alle instellingen gewoon zoals ze waren. Maar sinds een jaar of zo (?) staat na elke update Bluetooth aan.

Ik gebruik Bluetooth zelden en omdat ik het onzinnig vind om dingen aan te hebben staan die ik niet gebruik heb ik het dus altijd uitstaan. Ik vond het al een beetje Apple-onwaardig dat ik dat na elke update weer opnieuw moet instellen, maar zou het kunnen zijn dat Apple dat doet omdat Airtags dan meer gevonden worden?
geplaatst door: puk1980
Normaal gesproken blijven bij updates alle instellingen gewoon zoals ze waren. Maar sinds een jaar of zo (?) staat na elke update Bluetooth aan.
Apple zet al jaar in jaar uit Bluetooth ààn bij iedere iOS update. Vond ik vroeger ook heel irritant. (Nu minder sinds ik een Apple Watch heb.) Dit is dus niet iets sinds de introductie van de AirTags.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: Flix
Ik neem aan sinds de Bluetooth Low Energy bestaat. En Apple Watch, AirPod, AirTag, AirDrop, etc.
Voor het gebruik van de accu maakt het niks uit, en ze werd waarschijnlijk een beetje gek van de supportvragen waarom die zaken het niet deden (gebruiker had dan zelf BT uitgezet).
geplaatst door: jaco123
Aha, het is dus al langer zo. Bij iOS is het in mijn herinnering inderdaad al wat langer. Bij macOS is het me pas recenter opgevallen. Misschien omdat ik heel lang op Mojave was blijven hangen en pas afgelopen kerstvakantie naar Monterey overgestapt ben.