geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Er wordt nog steeds gewerkt aan een HomePod met een scherm
Toen Apple in februari vorig jaar een nieuwe HomePod uitbracht was dat een grote verrassing, vriend en vijand dachten allang dat de stekker helemaal uit de grotere versie getrokken was, en dat Apple alleen met de HomePod mini door zou gaan.

Maar er inmiddels zijn er nog meer bewijzen dat Apple nog veel meer van plan is met deze lijn, en dat daarbij gewerkt wordt aan HomePods met een schermpje.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.LineupHomePodMiniEnHomePod2eGeneratie.jpg
Er wordt nog steeds gewerkt aan een HomePod met een scherm


HomePods draaien al een tijd op een aangepaste versie van tvOS, een keuze die op zich al suggereert dat Apple toekomstplannen heeft waarbij een scherm een belangrijk onderdeel zal zijn. In de derde bèta-versie van tvOS 17.4 is nu een nieuw apparaat gevonden met de codenaam Z314, dat ook op dit besturingssysteem kan draaien.

Dit Z314 device heeft een A15 Bionic chip, waarschijnlijk niet helemaal toevallig dezelfde als die te vinden is in de 6e generatie iPad mini. Daarbij zijn er door de ontwikkelaars bij Apple SwiftUI frameworks aan de derde bèta-versie van tvOS 17.4 toegevoegd, samen met hangtracerd. Die laatste is een systeemtool voor het debuggen van niet-reagerende interface in iOS-apps.

Als ze bij Apple niet zouden werken aan een device met ingebouwd display, dan zou er geen enkele reden zijn om het al eerder genoemde hangtracerd toe te voegen. Kortom, het is zo goed als zeker dat er binnen Apple gewerkt wordt aan een HomePod met een scherm. Maar of en wanneer die uitgebracht wordt, dat weet nog niemand, in ieder geval niet buiten Apple. #HomePod
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.