geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Apple heeft WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store verwijderd
Apple heeft aan Reuters laten weten dat het vandaag Meta’s apps WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store heeft verwijderd. Dat gebeurde in dit geval op bevel van de Chinese regering, die als reden voor deze verwijdering bezorgdheid over de nationale veiligheid aanvoerde.

Apple heeft altijd gezegd dat het de wet van het land waarin geopereerd wordt volgt, logisch voor een bedrijf dat in zoveel markten opereert.


Maar hiermee zullen ze in Cupertino vast ook niet blij zijn, en dat is ook te lezen in de korte verklaring van Apple :

Citaat
The Cyberspace Administration of China ordered the removal of these apps from the China storefront based on their national security concerns. We are obligated to follow the laws in the countries where we operate, even when we disagree.
Onze vertaling:

Citaat
De Chinese Cyberspace Autoriteit heeft opdracht gegeven om deze apps te verwijderen uit de Chinese App Store op basis van nationale veiligheidsoverwegingen. We zijn verplicht om de wetten te volgen in de landen waar we actief zijn, zelfs als we het er niet mee eens zijn.

Volgens de tracking-bedrijven Qimai en AppMagic zouden trouwens ook Telegram en Signal verwijderd zijn uit de Chinese App Store.

Het doel lijkt duidelijk: China wil geen apps meer waarmee gecommuniceerd kan worden zonder dat de overheid kan meekijken, hoe weinig die ook gebruikt worden. De timing heeft mogelijk ook iets te maken met de almaar groeiende weerstand in de VS tegen het Chinese TikTok.

Opvallend is dat nu Met’s apps Facebook, Instagram en Messenger allemaal nog wel te vinden zijn in de Chinese App Store. Maar misschien dat deze nog later hetzelfde lot zal treffen.#AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: ouwemac
Citaat
Opvallend is dat nu Met’s apps Facebook, Instagram en Messenger allemaal nog wel te vinden zijn in de Chinese App Store. Maar misschien dat deze nog later hetzelfde lot zal treffen.
Die zijn toch niet versleuteld?
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: ICT Consultant
Vrijwel alle chat apps zijn versleuteld, velen zelfs end to end.
geplaatst door: ouwemac
Dank voor de opheldering heren. :thumbs-up:
Niet dat ik er ooit iets met genoemde apps ga doen, maar ik weet weer wat meer.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: Ziegler

geblokkeerd

Als Apple zich aan de Chinese wetten houdt, zal ze zich toch ook wel aan de regels van de EU willen houden?
geplaatst door: GeorgeM
Best opvallend trouwens, dat statement van Apple.

Volgens mij voor het eerst dat ze laten weten dat ze helemaal niet zo gelukkig zijn met de wensen van de Chinese overheid.

@Ziegler: dat zou een stuk makkelijker zijn als de EU betere en duidelijkere wetten opstelde, en niet zelf constant daaraan zou blijven morrelen.
geplaatst door: Ziegler

geblokkeerd

Tsja, je bedoelt dat een dictatuur voordelen biedt?
geplaatst door: catmen
Tsja, gewoonlijk zijn de regels in een dictatuur wel duidelijker (wit/ zwart , mag/mag niet) dan in een democratie waar veel grijs is, maar leef dan toch liever onder een democratie, met zijn nadelen.
geplaatst door: GeorgeM
Tsja, je bedoelt dat een dictatuur voordelen biedt?
Ik weet niet wat er mis is met je, maar wel dat ik op zo'n manier geen zin meer heb om met deze discussie door te gaan.
geplaatst door: Ziegler

geblokkeerd

Misschien moet je het leven iets luchtiger nemen George. Het was overduidelijk een grap, voeg ik er maar even aan toe nadat ik van het moderator team een waarschuwing krijg  :wacko:
Bewerkt: 21 april 2024 - 07:55 door Ziegler