geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mimestream-icoon.jpg
Mimestream is verreweg de beste Gmail-app, maar niet gratis
Gebruik je Gmail op je Mac dan heb je een aantal gratis opties tot je beschikking. In een browser krijg je alles wat Gmail te bieden heeft, maar lever je in wat een aparte app te bieden heeft. En in een app krijg je wat desktop-apps als extra’s bieden, maar krijg je niet alle specifieke functies van Gmail.

Neil Jhaveri werkte bij Apple aan Apple’s eigen Mail-app, maar vond dat die niet genoeg bood voor Gmail. Dat is ook niet zo vreemd, want Apple Mail moet met alle providers samenwerken en gebruikt dus het standaard IMAP protocol. Maar Gmail’s aanpak is eigenzinnig, dingen als labels, een gecategoriseerde inbox, eigen filters en nog veel meer.


Zijn app Mimestream is het antwoord, geschreven in Swift en gebruik makend van AppKit en SwiftUI, waardoor het een echte Mac-app is geworden.

Deze opsomming doet het misschien voorkomen alsof Mimestream alleen maar voordelen heeft, maar er is één ding dat mogelijk een nadeel kan zijn: het is niet gratis. Het gebruik van deze app kost voor een individuele licentie bijna 34 euro voor het eerste jaar (incl. btw) en ruim 56 euro voor de jaren daarna. Met andere woorden, als je echt alles wilt van Gmail op je Mac, dan moet je er wel wat voor over hebben. #Gmail
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Ik was benieuwd wat ik mis als ik Gmail gebruik in de standaard Apple Mail app. Er zijn diverse links op de Mimestream website te vinden naar websites waar (de beta versie van) het programma besproken wordt. Een uitgebreide opsomming vond ik op Tidbits.

https://tidbits.com/2020/09/25/mimestream-brings-gmail-features-to-a-mac-email-app/
geplaatst door: Robert
@puk1980: maar als je een opsomming op een pagina nodig hebt om te weten wat je mist, mis je het ook echt?

Ik heb zo'n opsomming niet toegevoegd, omdat ik er van uit ging dat verstokte Gmail-gebruikers dat allang weten, omdat die vaak de web-interface verkiezen boven een mail-app.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Timotheus
Een zeer recente TidBits-bijdrage.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: puk1980
@puk1980: maar als je een opsomming op een pagina nodig hebt om te weten wat je mist, mis je het ook echt?
Nee ik mis niks. Mail lezen en beheren via Apple Mail voldoet voor mij.

Maar ik was wel benieuwd wat ik zou kunnen missen (zonder dat te weten). :smile: