geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
Facebook maakt een eerste goede stap op het gebied van privacy (Upd.)
Gezichtsherkenning werd in 2019 gelanceerd als optie voor Facebook. Deze functie kennen we al van Apple, maar dan uitgevoerd met onze privacy in gedachten. De herkenning gebeurt dus altijd alleen op je iPhone, iPad of Mac, er is geen centrale database.

Het is niet bekend wat de directe aanleiding is geweest, maar Facebook heeft nu gepubliceerd dat er is besloten om deze database helemaal te gaan wissen. Dat is trouwens niet voor iedereen goed nieuws, Automatic Alt Text (AAT) is voor blinden en slechtzienden een erg fijn hulpmiddel, maar dat zal door dit besluit binnenkort niet meer in staat zijn om mensen in foto’s voor deze groep te identificeren.Het ligt niet voor de hand dat de recente naamsverandering van Facebook naar Meta iets te maken heeft met dit besluit. Dat ging weliswaar gepaard met veel goede voornemens, maar de timing lijkt er te dicht op te liggen. Het lijkt meer voor de hand te liggen dat de almaar oplopende druk op Facebook, zowel vanuit het publiek als de politiek, hiervoor de aanleiding is geweest.

Wat de reden ook is, het verwijderen van zo’n centrale database is altijd goed nieuws. Het slechte nieuws is natuurlijk dat Facebook niet het enige bedrijf was wat hiermee bezig was. En het verzamelen van dit soort data is ook niet alleen weggelegd voor bedrijven, er zijn jammer genoeg ook veel overheden die zich hiermee bezighouden.


Update: zoals zo vaak blijkt bij Facebook/Meta er toch een addertje onder het gras te zitten: in de toekomst wil Meta in hun Metaverse gewoon DeepFace, het algoritme dat voor de gezichtsherkenning gebruikt wordt, blijven inzetten. #Facebook #Meta #Privacy
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: RW076
Al zouden ze mij elke dag een euro geven, jongens zoals Facebook ga ik nooit meer vertrouwen.
Laat staan dat ik een product bewust zou afnemen.
geplaatst door: Ziegler
Het probleem is dat de schade die dit bedrijf aanricht vrij abstract is. De rookindustrie kwam er niet mee weg. 
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: RW076
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.

Zie mijn (1e) post. Nuff said, dit bedrijf is extreem evil. Zonder Facebook zou de wereld er enkel beter van geworden zijn.
geplaatst door: orange
We zijn allemaal Hyves al vergeten natuurlijk?

Een extreem gevaarlijk platform, voor er sprake was van Facebook.

geplaatst door: Flix
Wat wil je hiermee zeggen, KW?
Jouw mening hierover is denk ik wel algemeen bekend: voor jou is privacy een niet-bestaande issue.
geplaatst door: orange
De humor in bovenstaande reactie ontgaat je op deze vroege maandag-ochtend duidelijk.

Begrijpelijk. Ik ben ook nog niet helemaal helder.  :happy:
geplaatst door: Flix
Hmm, dat kan.
Maar ik vind jouw bijdragen eigenlijk vaak wel humorvol (oftewel: lachwekkend), en dan blijk je toch serieus te zijn. Lastig.😇
geplaatst door: orange
Ja het leven is lastig.  :wink:

Maar ik denk dat als je drie seconden het verhaal van Antje had bekeken, het wel duidelijk was wat de intentie van de reactie was.