geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
"Final Cut Pro in Hollywood weer overwegen"
Toen Apple besliste dat Final Cut Pro helemaal op de schop moest en in 2011 Final Cut Pro X uitbracht (dat later weer in Final Cut Pro werd omgedoopt) deden ze zichzelf geen cadeau. Want het was misschien veelbelovend, maar er ontbrak te veel aan om het Pro te noemen.

Maar doordat het toch op die manier in de markt gezet werd, en niet als een beta-versie, heeft het programma sindsdien een slechte naam, met name in  Hollywood. Daar zou Josh Beal, editor van onder andere de film 30 Minutes Or Less en de TV series als Bloodline en House of Cards, graag verandering in willen brengen. In de video hieronder vertelt hij in ruim een kwartier waarom.


Op dit moment is Avid Media Composer de standaard in Hollywood. Met Adobe's Premiere Pro en Apple's Final Cut Pro wordt wel gewerkt, maar het is duidelijk een kleine minderheid die deze twee gebruikt.

Meer over dit onderwerp kan je lezen in op deze pagina van fcp.co, wij zijn vooral benieuwd of de broers Coen inmiddels het nieuwe Final Cut Pro wel weer gebruiken, van het oude weten we dat dat ze daar graag mee werkten.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
antw: "Final Cut Pro in Hollywood weer overwegen"
3 mei 2018 - 13:42    reactie #1
geplaatst door: wickedme
Ik zie meer toekomst voor DaVinci Resolve. De standaard versie is ook nog eens gratis.
antw: "Final Cut Pro in Hollywood weer overwegen"
3 mei 2018 - 18:09    reactie #2
geplaatst door: anraadts
Indrukwekkend verhaal, en ook voor niet Final Cut Pro gebruikers erg interessant, met name de opties om FCP naast andere apps te gebruiken. Verder maakt hij een uitstekend punt over het conservatisme in deze bedrijfstak en hoe het negeren van Apple en FCP door Hollywood uiteindelijk schadelijk voor Hollywood zelf kan zijn.

@ wickedme: heb je deze video gezien en beluisterd? Want Resolve komt ook in zijn verhaal voorbij.
antw: "Final Cut Pro in Hollywood weer overwegen"
3 mei 2018 - 20:16    reactie #3
geplaatst door: Brinky
Ik denk dat de meeste pro-gebruikers huiverig blijven om FCP X te gaan gebruiken. Het is zeker een volwaardig programma, maar Apple heeft teveel goodwill verloren. Je kunt er geen toekomstbestendig beleid op bouwen. Voor hetzelfde geld wordt FCP X over een paar jaar de nek om gedraaid, omdat het te weinig oplevert en wordt de ontwikkelafdeling belast met het maken van nog toffere emoji's.
antw: "Final Cut Pro in Hollywood weer overwegen"
3 mei 2018 - 20:33    reactie #4
geplaatst door: MacFrankie
Pro's willen continuïteit, en dat kan Apple blijkbaar niet garanderen... Jammer!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!