geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro2020-icoon.jpg
Final Cut Pro voor iPad en Mac krijgt een stevige update
Naast de nieuwe iPad Pro en iPad Air modellen heeft Apple ook nieuwe versies van Final Cut Pro aangekondigd, deze versie zal later dit voorjaar uitgebracht worden. De update is gratis voor alle huidige gebruikers, voor nieuwe gebruikers kost het € 4,99 per maand of € 49 per jaar.

Met ‘Live Multicam’ in Final Cut Pro voor iPad 2 kan je tot vier devices tegelijkertijd aansluiten en vanuit één centrale plek een preview van de beelden bekijken.Daarbij komt er ook een nieuwe iPhone- en iPad-app die Final Cut Camera gedoopt is, waarmee je elke videofeed kunt bekijken en afzonderlijk kunt bedienen. Maar let op, ook deze app is nog niet in de App Store te vinden, ook deze komt later dit voorjaar uit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOSFinalCutCamera2024.jpg
Final Cut Pro voor iPad en Mac krijgt een stevige update

klik of tap voor grotere versies

Deze app is gratis, en is niet alleen voor ‘Live Multicam’ te gebruiken, maar ook op zichzelf staand. Hiermee kan je allerlei instellingen aanpassen, zoals witbalans en handmatig scherpstellen. Maar ook zebrapatronen, audiometers en focus peaking zijn daarin voorhanden, en is het mogelijk om de ISO-waarde en sluitertijd aan te passen. Met andere woorden, voor het eerst brengt Apple een app uit waarmee op een iPhone of iPad professioneel gefilmd kan worden.

Ondersteuning voor externe projecten

Voor nog meer opslagmogelijkheden biedt Final Cut Pro voor iPad 2 nu ook ondersteuning voor externe projecten. Dat betekent dat je gemakkelijk projecten vanaf een extern opslagdevice kunt aanmaken of openen en media kunt importeren zonder dat deze opslagruimte op je iPad innemen.

Het is nu ook mogelijk om externe projecten snel over te dragen aan anderen of er zelf verder aan te werken in Final Cut Pro voor Mac. Ook kun je nieuwe projecten aanmaken op een extern opslagdevice en moeiteloos bestanden met hoge resolutie en professionele codecs als ProRes en Log importeren.

Nog meer aanpassingsmogelijkheden

Met Final Cut Pro voor iPad 2 kun je allerlei nieuwe aanpassingen in je projecten doorvoeren. Er zijn nu 12 nieuwe schema’s voor kleurcorrectie, acht eenvoudige teksttitels, 20 nieuwe soundtracks en extra dynamische achtergronden voor gelaagde effecten en titelsequenties.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FinalCutProForiPad2GradingPresets2024.jpg
Final Cut Pro voor iPad en Mac krijgt een stevige update


Final Cut Pro voor Mac 10.8

Op Mac kunnen video-editors nog meer doen in hun professionele workflow. Final Cut Pro 10.8 zit vol nieuwe AI-features en organisatie-tools die gebruik maken van de Neural Engine in de chips van Apple.

De app geeft voor bestaande gebruikers een gratis update en introduceert de feature ‘Enhance Light and Color’. Daarmee kun je de kleur, de kleurbalans, het contrast en de helderheid in één stap aanpassen. Final Cut Pro 10.8 is geoptimaliseerd voor SDR-, HDR- en RAW-materiaal en materiaal met Log-codering. Met ‘Smooth Slo-Mo’ worden de frames op een slimme manier gegenereerd en samengevoegd, voor beweging met de hoogste beeldkwaliteit en een dramatischer effect.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FinalCutProForMac10.8EnhanceLightAndColor202.jpg
Final Cut Pro voor iPad en Mac krijgt een stevige update


Voor een nog efficiëntere postproductie-workflow kun je kleurcorrecties en video-effecten nu een eigen naam geven in het infovenster, zodat je makkelijk kunt terugvinden welke effecten je in welk fragment hebt gebruikt. Ook kun je effecten vanuit het infovenster naar andere fragmenten in de tijdlijn of viewer slepen. Daarnaast kun je in de index van de tijdlijn fragmenten met ontbrekende media of effecten opzoeken en daar in één keer naartoe gaan. En de feature om een tijdlijn op tekst te doorzoeken is nu uitgebreid met belangrijke informatie als reel, scène en camerahoek.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FinalCutProForMac10.8CustomInspectorNames2024.jpg
Final Cut Pro voor iPad en Mac krijgt een stevige update
#FinalCutPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: raverke95
Nu nog ondersteuning voor *.TS2 bestanden en ik ben helemaal blij 🙏🏻