geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ProDisplayXDR-icoon.jpg
Firmware Blackmagic brengt Pro Display XDR ondersteuning
De externe videokaarten van Blackmagic waren één van de eersten die in de online Apple Store te vinden waren en die prima met macOS samenwerken. Zowel de Blackmagic eGPU (€ 695,00) als de Blackmagic eGPU Pro (€ 1.359,00) zijn dan ook nog steeds in Apple’s online Store te vinden.

Heb je zo’n eGPU en heb je Apple’s nieuwe Pro Display XDR, dan is er goed nieuws: Blackmagic heeft firmware uitgebracht waardoor deze twee met elkaar kunnen werken. Deze update heeft als versienummer 1.2 en is te vinden op deze support-pagina van Blackmagic zelf. Voordat deze update uitkwam was op meerdere plekken op het internet al te lezen dat deze combinatie al werkte, onduidelijk is wat er in deze firmware update is toegevoegd. Mogelijk dat het niet in alle combinaties goed samenging?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BlackMagic-eGPU.jpg
Firmware Blackmagic brengt Pro Display XDR ondersteuning


De basisuitvoering van de Blackmagic eGPU heeft een Radeon Pro 580 ingebouwd, bij de Blackmagic eGPU Pro is dat een Radeon RX Vega 56. Beide zouden in combinatie met iedere Mac met Thunderbolt 3 in staat moeten zijn om het Apple’s Pro Display XDR aan te sturen.

Enige adder onder het gras is het Pro Display XDR zelf, en met name de prijs. Hoewel die voor de specificaties die geboden worden relatief goedkoop is, zal de prijs voor de meesten van ons waarschijnlijk toch een bezwaar zijn. Met standaardglas moet je voor dit display bij Apple € 5.499,00 neerleggen, als je voor het glas met nanotextuur kiest dan ben je bij Apple € 6.499,00 kwijt.


 #ProDisplayXDR #Blackmagic #Thunderbolt
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.