geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Foxconn-Logo.jpg
Foxconn moet grote vestiging in China sluiten door lockdown (Upd.)
Vanaf het begin van de corona-crisis is het antwoord in China steeds een totale lockdown geweest, over het afsluiten van steden met miljoenen inwoners werd niet moeilijk gedaan. Door de veel hogere besmettelijkheid van de omikron-variant zou je denken dat het beleid wordt aangepast.

Zeker nu is gebleken dat de BA.2-subvariant daarvan nóg besmettelijker is, terwijl het ziektebeeld van omikron bij verreweg de meeste mensen nog steeds veel minder heftig is dan bij de delta-variant. Maar het beleid in China is nog niet aangepast, steden met miljoenen inwoners gaan nog steeds in lockdown. Daardoor is nu ook de stad Shenzhen, met 17,5 miljoen inwoners, helemaal op slot gegaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FoxconnAssemblyAsianLine.jpg
Foxconn moet grote vestiging in China sluiten door lockdown (Upd.)


Die lockdown zou ons ook kunnen raken, want in Shenzhen is ook een grote vestiging van Foxcon . Wat er daar geassembleerd wordt is niet bekend, waarschijnlijk gaat het om iPhones. Gezien de nog steeds grote vraag zou de sluiting van zo’n grote vestiging een probleem kunnen zijn bij de verwachting die Tim Cook eerder uitsprak bij de recente presentatie van de kwartaalcijfers.

Hij zei toen dat hij verwachtte dat we langzaam maar zeker minder tekorten aan onderdelen zouden gaan krijgen, iets wat later ook door Foxconn bevestigd werd. Het is te hopen dat de sluiting van Shenzhen hier geen invloed op heeft.


Update: kennelijk duurde de lockdown niet heel erg lang; een woordvoerder van Foxconn heeft aan Reuters verteld dat de productie inmiddels weer opgestart is. #Foxconn
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: boiing
Toevallig iets besteld bij meneer Wang in Shenzhen nét voordat het in lockdown ging. Hij stuurt vanochtend een email dat ze maar een week in lockdown hoeven en hij maandag weer naar z'n bedrijf mag. Valt mee dus..