geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Het Mobile World Congress gaat niet door door het coronavirus
Terwijl Foxconn graag de productie zo snel mogelijk weer wil opvoeren is het de Chinese overheid die er de rem op houdt. Inmiddels zijn de plannen bij Foxconn daarom aangepast, en hoopt het bedrijf nu eind deze maand weer op halve kracht te kunnen opereren.

Maar de consequenties van het coronavirus blijken verder te gaan, inmiddels is op de site van het Mobile World Congress te lezen dat dit congres helemaal is afgelast. Dit congres bestaat al sinds 1987, sinds 2006 vindt het altijd in Barcelona plaats. In 2019 trok het meer dan 109.000 bezoekers, en dat is precies de reden van de beslissing om het af te gelasten. De organisatie vindt het te gevaarlijk om zoveel mensen uit alle windstreken op dit moment samen te brengen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MobileWorldCongress.jpg
Het Mobile World Congress gaat niet door door het coronavirus


Hieronder de verklaring die op dit moment ook op de homepage van de site van het Mobile World Congress te vinden is.

Citaat
12 February 2020, Barcelona: Since the first edition of Mobile World Congress in Barcelona in 2006, the GSMA has convened the industry, governments, ministers, policymakers, operators and industry leaders across the broader ecosystem.

With due regard to the safe and healthy environment in Barcelona and the host country today, the GSMA has cancelled MWC Barcelona 2020 because the global concern regarding the coronavirus outbreak, travel concern and other circumstances, make it impossible for the GSMA to hold the event.

The Host City Parties respect and understand this decision.

The GSMA and the Host City Parties will continue to be working in unison and supporting each other for MWC Barcelona 2021 and future editions.

Our sympathies at this time are with those affected in China, and all around the world.

Apple en het MWC

Apple neemt al lang niet meer deel aan dit soort congressen, het is ook bijna altijd de grote afwezige op bijvoorbeeld de CES. Maar dit soort congressen zijn vaak wel goede graadmeters om te zien hoe de industrie er voor staat en welke ontwikkelingen er gaande zijn.


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.