geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
Het lijkt er op dat Apple grote plannen heeft voor de nieuwe Apple TV, en die gaan waarschijnlijk veel verder dan alleen nieuwe hardware. Want volgens de geruchten zou Apple plannen hebben voor het maken van video-content, en daarmee een concurrent kunnen worden van bijvoorbeeld Netflix.

Zo zou Apple hebben meegeboden om de sterren van Top Gear naar binnen te halen, toen de BBC eerder dit jaar besloot om met dat programma te stoppen na meer controverses rond Jeremy Clarkson. Uiteindelijk was het Amazon dat het hoogste bod uitbracht en Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gaan dus voor dat bedrijf werken.

Voor Apple zou dit een manier zijn om de producten aantrekkelijk te houden, want exclusieve content lijkt steeds meer de manier om je klanten aan je te binden. Microsoft heeft eerder bijvoorbeeld ook geprobeerd om een studio op te zetten voor content voor de Xbox (de Xbox Entertainment Studios), het is daar alleen niet goed afgelopen.

Op dit moment is Apple al veel bezig met content voor Apple Music, als ze dit met video zouden uitbreiden dan zou dat wel een stevige stap zijn. Voorlopig zijn het alleen nog maar geruchten, het lijkt nog niet voor de hand te liggen dat we daar komende woensdag tijdens de keynote meer over horen.

Hoewel een verrassing hierover natuurlijk altijd welkom zou zijn.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
3 september 2015 - 13:57    reactie #1
geplaatst door: odo
Exclusieve content vind ik echt een vloek van deze tijd. Erg jammer dat het steeds meer die kant opgaat. Je kan toch moeilijk overal een abonnement op nemen en iedere aanbieder wil topseries of films exclusief kunnen aanbieden. Wat mij betreft slechte zaak en niet in het belang van de consument. Maar misschien staat er wel een nieuwe Blendle op die het mogelijk maakt om on demand losse content te kunnen huren bij de verschillende aanbieders?
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
3 september 2015 - 14:56    reactie #2
geplaatst door: mgroeneboer
Ja dat is wel ergens zo, maar het is de enige manier om je als streaming dienst nog te onderscheiden van je concurrenten, anders heeft iedereen hetzelfde aanbod en is alleen de prijs nog onderscheidend. Juist een goede zelf geproduceerde serie kan je klanten opleveren.
Neem een kijkje op mijn fotokunst shop: Wallstars fotokunst
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
3 september 2015 - 22:04    reactie #3
geplaatst door: malpiet
Ik zie het als een enorme stap voorwaarts voor Apple. Zij hebben al een enorm marktaandeel als het gaat om I tunes films,series en muziek. Ik zie het als een begin van een nieuw tijdperk.Misschien komt er wel een geheel nieuwe bedrijfstak, wie weet?

(Bewerkt door malpiet om 22:05, 3-09-2015)
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
4 september 2015 - 10:38    reactie #4
geplaatst door: Roko
Betaalde/abbo diensten met exclusieve content zijn toch de toekomst voor TV denk ik. Ik zit ook niet meer te wachten op b.v. de NPO's met hun zogenaamde brede programmering, ik wil kijken naar wat ik wil zien en niet wat men denkt dat ik wil zien. De laatste jaren zie je dat ook steeds meer doordringen met allerlei thema kanalen, b.v. 24/7 kook, sport etc. en betaalde content zoals Netflix, HBO, Sport1 etc. Ik zou het toejuichen als het verplichte standaard TV pakket komt te vervallen en dat ik zelf mijn pakket vrijelijk mag samenstellen uit een reeks kanalen en streaming diensten.
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
4 september 2015 - 10:56    reactie #5
geplaatst door: GeorgeM
@ Roko: en volgens mij is dat precies wat Steve Jobs al een paar jaar geleden heeft bedacht, en wat Apple nu gaat proberen in de markt te zetten.
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
4 september 2015 - 11:22    reactie #6
geplaatst door: Roko
@ GeorgeM : Klopt, dat denk ik ook.
Het grote probleem daarbij is ons huidige omroepbestel en hoe providers daar mee omgaan. Je kan geen TV abbo afnemen zonder het verplichte standaard TV pakket, als je alleen internet met telefonie wilt afnemen dan krijg je b.v. geen pakket korting. Men ziet liever dat je juist alles-in-1 (tripple- of quadplay) afneemt want dat levert de provider het meeste op.
Ik ben erg benieuwd naar wat voor dienst Apple straks op de markt gaat zetten. Ik ben bang dat het voor onze kikkerlandje geen optie is omdat wij de Amerikaanse content toch niet krijgen i.v.m. de rechten die daarop zitten. Mocht Apple de AppleTV open gooien voor content/apps van derden dan zitten wij straks opgescheept met allerlei supersaaie herhaal kanalen van de NPO's en commerciële zenders die zelf amper/geen originele content maken.
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
4 september 2015 - 23:49    reactie #7
geplaatst door: Sypie
Hij: "Wat doe je voor werk?"
Zij: "Ik werk bij Apple."
Hij: "Ow, vertel eens, wat doe je precies?"
Zij: "Daar mag ik niet over praten met derden."
Hij: "Aaah, ik zal het niet door vertellen."
Zij: "Nou, goed dan. Ik ben figurant in een nieuwe sitcom."
Hij... ziet rijke toekomst met dik salaris in rook op gaan...
Gaat Apple ook films en televisieprogramma's maken?
5 september 2015 - 09:24    reactie #8
geplaatst door: MacFrankie
Betaal-tv hebben we al lang. 100 zenders met reclame in een pakket voor een paar tientjes, en themapakketten en -zenders waar je (fors) extra moet betalen maar waarop je geen reclame hebt. Soms op vaste tijden op de kabel, soms on demand via internet (NetFlix, kabelaars, …).

Voor NetFlix hebben we Steve Jobs niet nodig gehad.

Ik zit niet te wachten op tig abonnementen (NetFlix, HBO, Apple TV, Google TV (want die kan dan niet achterblijven), …). Dan ga je zoveel betalen, dat pay per view mogelijk goedkoper is.

Ik ben benieuwd wat Steve Jobs ooit had bedacht, en ik ben benieuwd waar Apple mee komt!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!