geplaatst door: Night (Moderator)
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14EniPhonePlusGeel-icoon.jpg
Gerucht: iPhone 16 krijgt beter thermisch systeem
Het moge intussen bekend zijn dat de iPhone 15 Pro serie te kampen heeft met een serieus probleem, waarbij de smartphone soms te heet werd om vast te houden. Apple heeft dit ‘opgelost’ met een software-update, maar dat zorgt er wel voor dat de iPhone niet zijn maximale snelheid meer kan halen.

Volgens een gerucht op X lijkt Apple nu van plan te zijn om de iPhone 16 van geheel nieuwe thermisch systemen te voorzien om oververhitting tegen te gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-16-Mockup-Headerfoto.jpg
Gerucht: iPhone 16 krijgt beter thermisch systeem


In een recente post op X (voorheen Twitter) legde de leaker 'Kosutami' uit dat Apple werkt aan een grafeen thermisch systeem voor de iPhone 16. De iPhone 16 Pro-modellen zouden van een metalen batterijbehuizing worden voorzien.

https://twitter.com/KosutamiSan/status/1724948467473408101

Beide aanpassingen lijken een reactie te zijn op de veelvoorkomende problemen met oververhitting van de iPhone 15 Pro, die Apple eerder dit jaar met een software-update heeft opgelost.

Grafeen heeft een zeer hoge thermische geleidbaarheid en overtreft zelfs die van koper, dat momenteel wordt gebruikt in koellichamen voor iPhones. Apple is al enige tijd geïnteresseerd in grafeen voor thermisch beheer en heeft patenten aangevraagd voor zijn onderzoek naar het materiaal voor warmteafvoer in draagbare apparaten.

Apple stapte bij de Apple Watch Series 7 al eerder over van een zwarte foliebehuizing voor de batterij naar een metalen behuizing. Een vergelijkbare verandering voor de iPhone lijkt dus voor de hand liggend.

Zoals al groot in de kop van dit artikel staat, betreft het hier een gerucht. Maar gezien de thermische problemen waar we bij de iPhone 15 Pro mee geconfronteerd werden, is het wel logisch te denken dat Apple hier met een fatsoenlijke oplossing komt. Maar goed, zeker weten we dat pas in september van het komende jaar, als de nieuwe iPhone serie aan het publiek zal worden getoond.