geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-icoon.jpg
De gestolen schematische tekeningen helpen de reparateurs
Bijna drie weken geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat er veel over toekomstige MacBook Pro modellen bekend was geworden door een diefstal van schematische tekeningen. Die werden buitgemaakt bij een ransomeware aanval op Quanta, een toeleverancier van Apple.

Maar het naar buiten komen van die schematische tekeningen heeft nog een effect: het maakt het voor reparateurs veel makkelijker om gecompliceerde en geavanceerde reparaties uit te voeren. Dan hebben we het niet over het vervangen van onderdelen en dergelijke, maar over bijvoorbeeld reparaties aan moederborden en andere moeilijke klusjes. Hoe meer gegevens de reparateurs hebben, hoe beter ze die kunnen uitvoeren. Als die gegevens er niet zijn dan moet er vaak geëxperimenteerd worden, wat natuurlijk veel extra kosten met zich meebrengt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.REvilHackMacBookProSchematischeTekeningen-3.jpg
De gestolen schematische tekeningen helpen de reparateurs


In dit artikel van Vice zegt Louis Rossmann, van de Rossmann Repair Group, daar het volgende over:

Citaat
Our business relies on stuff like this leaking. This is going to help me recover someone's data. Someone is going to get their data back today because of this.

You can't go to Apple and say "I will give you $800,000 to give me this data." When we fix the board, most of the time we preserve the data.

I'm not saying I'm in favor of people hacking into computers to get this information. I would prefer to get this by going to Apple and giving them $1,000 every year to get this information.
Bij Apple zijn ze zeker niet blij met dit soort lekken, maar het zou het bedrijf sieren als ze dit soort schema’s wel zouden delen als de devices eenmaal op de markt zijn. Dan zouden alle reparateurs die in staat zijn om dit soort geavanceerd werk uit te voeren er in ieder geval heel erg blij van worden.


geplaatst door: orange
Ja, je gaat als multi-billion-dollar-company zo gedetailleerd mogelijk openbaar maken hoe je spullen in elkaar zitten.

Het is ook niet zo dat een paar Chinezen dan nòg makkelijker je patenten kunnen schenden of zo.

;)
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: MacMiep
" This is going to help me recover someone's data. Someone is going to get their data back today because of this."

Zucht. Is het nou nog niet tot de goegemeente doorgedrongen dat backuppen echt nodig is?!?
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!