geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Ook met veel tegenwind noteert Apple weer een record-kwartaal
Hoewel het iedere keer dat je jezelf overtreft weer moeilijker wordt om een nieuw record te vestigen, lukt het Apple al jarenlang om dat bijna ieder kwartaal weer voor elkaar te krijgen. Ook dit keer weer, ondanks dat er veel ingrediënten waren die tegen zaten.

Bij de vorige kwartaalcijfers had Tim Cook al gewaarschuwd dat de situatie in met name China het lastig zou gaan maken, waarbij vooral het keer op keer stilleggen van complete steden een groot obstakel is. Daarbij werd er door iedereen met een beetje verstand verwacht dat de verkopen van de Macs dit keer lager zouden uitvallen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kwartaalcijfers3eQ2022PieChart.jpg
Ook met veel tegenwind noteert Apple weer een record-kwartaal


De twee voornaamste redenen daarvoor waren de extra aankopen vanwege het vele thuiswerken tijdens de Corona-crisis en het feit dat de M1 chip zo overtuigend uit de startblokken kwam, dat veel mensen vorig jaar de overstap daarnaar maakten.

Record

Dat het Apple ook het afgelopen kwartaal is gelukt om weer een omzet-record te vestigen kwam vooral door de iPhone en de Services, waarvan vooral de laatste nog steeds een stevige groei laat zien. Hieronder het vergelijk van dit kwartaal met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

  • iPhone: 40,6 miljard dollar, vorig jaar 39,5 miljard
  • iPad: 7,2 miljard dollar, vorig jaar 7,3 miljard
  • Mac: 7,3 miljard dollar, vorig jaar 8,2 miljard
  • Wearables, Home en Accessories: 8,0 miljard dollar, vorig jaar 8,7 miljard
  • Services: 19,6 miljard dollar, vorig jaar 17,4 miljard
Tim Cook zei hier onder andere het volgende over:

Citaat
This quarter's record results speak to Apple's constant efforts to innovate, to advance new possibilities, and to enrich the lives of our customers. As always, we are leading with our values, and expressing them in everything we build, from new features that are designed to protect user privacy and security, to tools that will enhance accessibility, part of our longstanding commitment to create products for everyone.
De vrije vertaling:

Citaat
De recordresultaten van dit kwartaal laten zien dat Apple zich voortdurend inspant om te innoveren, om nieuwe mogelijkheden te verkennen en het leven van onze klanten te verrijken. Zoals altijd laten we onze waarden zien in alles wat we bouwen, van nieuwe voorzieningen die de privacy en veiligheid van gebruikers beschermen, tot tools die de toegankelijkheid vergroten, als onderdeel van ons aloude streven om producten te maken voor iedereen.
Wil je alle cijfers (in perspectief) zien, daarvoor kan je op deze pagina terecht.Verwachting

In dit interview na de presentatie van deze cijfers maakte Tim Cook duidelijk dat hij verwacht dat de groei het komende kwartaal nog verder zal toenemen, ondanks dat ook Apple op sommige plekken toch last zal hebben van de huidige ontwikkelingen (Cook had het over pockets of softness). #Kwartaalcijfers
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: GeorgeM
Inderdaad, dat "Our June quarter results continued to demonstrate our ability to manage our business effectively despite the challenging operating environment" van CFO Luca Maestri vat het uitstekend samen.

Waarbij het de moeite is om te weten dat Tim Cook Chief Operating Officer bij Apple was voordat hij CEO werd. Die weet dus ook donders goed wat er speelt, en hoe je in verschillende omstandigheden toch het best kan presteren.
Ook met veel tegenwind noteert Apple weer een record-kwartaal
13 augustus 2022 - 22:51    reactie #3
geplaatst door: imex
@ "Hoewel het iedere keer dat je jezelf overtreft weer moeilijker wordt om een nieuw record te vestigen, lukt het Apple al jarenlang om dat bijna ieder kwartaal weer voor elkaar te krijgen. Ook dit keer weer, ondanks dat er veel ingrediënten waren die tegen zaten."

Ook een hele kunst Robert om dan ook elke keer er weer voor te staan om met een originele inleiding van de kwartaalcijfers te komen. Gaat goed zo, volhouden! 😄😄👍
'They want to make the best computer'
Ook met veel tegenwind noteert Apple weer een record-kwartaal
18 augustus 2022 - 21:50    reactie #4
geplaatst door: Sypie
Volgens mij hebben dit soort berichten er aan bijgedragen dat het aandeel Apple vanaf 16 juni een flinke lijn omhoog hebben laten zien. Een dergelijk stijl herstel van de koers valt wel op zou ik bijna zeggen... (ik vind het prima, ik sta met 4 aandeeltjes nu de prijs van één aandeel in de plus...)