https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Heeft de Amerikaanse Custom and Border Protection niet gewoon gelijk?
Samsung’s mobiele divisie werd groot door Apple te kopiëren, het is dan ook niet zo gek dat Chinese fabrikanten dat voorbeeld proberen te evenaren. En dus wordt Apple daar nog steeds enthousiast gekopieerd, onder andere door Xiaomi en OnePlus.

Hoever dat imiteren gaat is goed te zien aan de tweet hieronder van de Amerikaanse Custom and Border Protection, die trots meldden dat ze een lading nep-AirPods uit Hong Kong hadden onderschept, en dat de straatwaarde daarvan maar liefst 398.000 dollar zou zijn als het echte AirPods zouden zijn. En dat was nog niet alles, deze vangst was zo groot dat er ook een persbericht over werd gepubliceerd. Natuurlijk hebben ze hier helemaal gelijk, de OnePlus Buds lijken nu eenmaal zo akelig veel op AirPods dat het eigenlijk gewoon om een imitatie gaat.


In de VS wordt dit nu afgedaan als een fout van de Custom and Border Protection, je kan je afvragen of dan de wereld niet op zijn kop gezet wordt. Want de mensen van Custom and Border Protection hebben natuurlijk gewoon gelijk, het gaat hier simpelweg om een ordinaire imitatie.
 #AirPods
geplaatst door: Robert
antw: Heeft de Amerikaanse Custom and Border Protection niet gewoon gelijk?
reactie #1 geplaatst: 14 september 2020 - 12:25
Alleen omdat er een 'groot' merk op staat is iets geen imitatie?

Hulde aan de Custom and Border Protection, en ik hoop dat ze hun poot stijf houden!
geplaatst door: anraadts
antw: Heeft de Amerikaanse Custom and Border Protection niet gewoon gelijk?
reactie #2 geplaatst: 14 september 2020 - 13:50
Er wordt gerept over $398K ($398.000) en da's net effe meer dan de 398 dollar die in het artikel wordt genoemd.  :happy: :wink:
geplaatst door: FvM
antw: Heeft de Amerikaanse Custom and Border Protection niet gewoon gelijk?
reactie #3 geplaatst: 14 september 2020 - 16:51
@FvM: typefoutje, is inmiddels gecorrigeerd.
geplaatst door: Robert
antw: Heeft de Amerikaanse Custom and Border Protection niet gewoon gelijk?
reactie #4 geplaatst: 14 september 2020 - 17:11
Uit de tekst in de tweet van de Custom and Border Protection lijkt het alsof ze ‘echte’ nep-AirPods onderschept hebben. Oftewel oordopjes die er één op één uitzien als echte AirPods, in een doosje zitten waar het Apple-logo opstaat en dus ook als Apple AirPods verkocht zouden worden.
Dit is echter niet het geval. Het gaat hier om oordopjes die er in grote lijnen uitzien als AirPods, maar toch duidelijk in een ander doosje zitten en van een andere fabrikant zijn.
Of OnePlus met deze oordopjes aan de haal gaat met patenten van Apple is weer een andere vraag. Maar ik denk niet dat de Custom and Border Protection daar over gaat.
geplaatst door: KvB