geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TeslaLogo-icoon.jpg
Deze oplossing brengt CarPlay naar alle Tesla modellen
De Poolse ontwikkelaar Michał Gapiński heeft zijn Tesla Android Project een stevige update gegeven, waardoor Apple’s CarPlay nu hiermee op alle modellen van Tesla zou moeten werken. Daarbij zijn meteen ook een aantal extra updates doorgevoerd, waardoor het nog veel beter werkt.

Het ondersteunt nu bijvoorbeeld ook video die beveiligd is met DRM, waardoor bijvoorbeeld Netflix ook werkt, en dankzij het kunnen vastzetten van de oriëntatie worden apps als bijvoorbeeld Apple Music altijd op de juiste manier getoond (in landschaps-modus). Daarbij wordt nu Android 12.1 gebruikt, waardoor het allemaal soepeler loopt en en stabiliteit ook is toegenomen.


Het lijkt er dus op dat het Tesla Android Project volwassen aan het worden is.

Voor deze oplossing wordt een Rasberry Pi met een LTE modem en een Wi-Fi access point gebruikt, met daarnaast een micro-HDMI naar HDMI kabel en een Ethernet kabel. De browser van de Tesla wordt dan met de Rasberry Pi verbonden, die daarna de CarPlay interface laat zien.

In de video hierboven kan je zien dat alle apps werken zoals het hoort, waaronder ook Apple’s Kaarten- en Muziek-apps. Ook alle functies van de Tesla bijven te zien op het scherm en werken zoals het moet, ook onder het rijden. En ook de media-knoppen van de Tesla zelf kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld het geluid harder of zachter te zetten.


Hoewel de ondersteuning voor CarPlay erg hoog staat op de meest gevraagde functies voor Tesla’s auto’s is dat er nog steeds niet, hoewel er in het verleden wel duidelijke aanwijzingen waren dat daar bij Tesla wel aan gewerkt werd, zie bijvoorbeeld de tweet hieronder.
 #CarPlay
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
Deze oplossing brengt CarPlay naar alle Tesla modellen
28 juni 2022 - 11:40    reactie #1
geplaatst door: orange
Apple CarPlay op Android 12.1.

Zie je wel; zelfs de Apple gebruikers kunnen niet zonder. ;)
Deze oplossing brengt CarPlay naar alle Tesla modellen
28 juni 2022 - 11:52    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
@orange: :happy:

(serieus: te bizar voor woorden dat Tesla zelf CarPlay nog niet ondersteunt)
Deze oplossing brengt CarPlay naar alle Tesla modellen
28 juni 2022 - 13:14    reactie #3
geplaatst door: orange
Het is wel te begrijpen; je zit in je productiehel niet persé te wachten op nog een paar extra software-hobbels in de vorm van updates voor Android Auto en Apple CarPlay.

Concentreren op je eigen systeem is soms het beste wat je kan doen.