geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Het Advanced Manufacturing Fund is vooral voor de eigen partners
In mei 2017 ging voor het eerst geld van Apple’s Advanced Manufacturing Fund naar Corning, de makers van het glas dat op alle iPhones te vinden is. Ook ging er 10 miljoen dollar van dit fonds naar een bedrijf dat medische tests ontwikkelt voor de bestrijding van Covid-19, maar dat was een uitzondering.

Dat is te zien door het geld dat recent door dit fonds werd uitgereikt aan twee partners van Apple zelf. Eerst ging er 410 miljoen dollar naar II-VI, het bedrijf dat vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSELs) maakt die ook in Apple’s Face ID scanner gebruikt worden en naast Face ID ook Memoji, Animoj en Portret modus selfies mogelijk maken. Volgens Apple zal deze donatie goed zijn voor 700 banen in de VS.

https://www.apple.com/newsroom/images/partnerships/apple_adv-manufacturing-fund-ii-vi_hero_05052021_big.jpg.large_2x.jpg
Het Advanced Manufacturing Fund is vooral voor de eigen partners


En ook nu is Corning weer één van de bedrijven die geld uit dit fonds krijgen, in dit geval gaat het om 45 miljoen dollar. Deze 45 miljoen komt bovenop de 450 die Corning in de afgelopen jaren al van Apple mocht ontvangen uit het Advanced Manufacturing Fund. En in dit geval zou het om 1.000 banen gaan.