https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Het nieuwe glas van de iPhone 12 blijkt echt veel sterker te zijn
Toen de nieuwe iPhone 12 modellen gepresenteerd werden besteedde Kaiann Drance, Apple's Vice President of iPhone Marketing, niet voor niets aandacht aan het verbeterde glas. Dat werd door Apple in samenwerking met Corning ontwikkeld, het bedrijf dat al jaren het Gorilla Glass voor iPhones maakt.

De uitkomst van die samenwerking is Ceramic Shield, het nieuwe glas dat aan de voorkant van alle nieuwe iPhone modellen te vinden is. Dit glas is versterkt door de toevoeging van keramische nano-kristallen, waardoor het veel beter tegen grote klappen bestand is en andere onbedoelde druk kan weerstaan. Volgens Apple zijn de schermen van de nieuwe iPhones daardoor niet alleen beter tegen klappen bestand dan de concurrentie, maar zouden deze schermen maar liefst vier keer beter tegen vallen bestand zijn.


Tijd om er een aantal onafhankelijke tests bij te halen, die je hieronder kan zien. Daarbij blijkt al snel dat Ceramic Shield inderdaad tegen veel sterker is dan het Gorilla Glass van bijvoorbeeld de iPhone 11. Maar tegelijkertijd kan je ook zien dat er meer speelt dan alleen het glas. Zo zijn de aluminium zijkanten van de iPhone 12 al vrij snel de klos, de roestvrijstalen zijkanten van de iPhone 12 Pro blijken tegen meer bestand.
Wil je jouw devices maximaal beveiligen dan zijn er gelukkig veel opties op de markt waarmee je dat kan doen. Eén waar ik zelf enthousiast over ben zijn de hoesjes en sleeves van Mous, die vind je onder andere op deze site.
 #iPhone
geplaatst door: Robert
antw: Het nieuwe glas van de iPhone 12 blijkt echt veel sterker te zijn
reactie #1 geplaatst: 26 oktober 2020 - 15:45
Bestand tegen klappen en vallen.
Maar ook tegen krassen ?
geplaatst door: DirtyMay
antw: Het nieuwe glas van de iPhone 12 blijkt echt veel sterker te zijn
reactie #2 geplaatst: 27 oktober 2020 - 09:04
@DirtyMay: is te zien in het tweede filmpje.
geplaatst door: GeorgeM
antw: Het nieuwe glas van de iPhone 12 blijkt echt veel sterker te zijn
reactie #3 geplaatst: 27 oktober 2020 - 09:39
Thanks for telling.
Maar filmpjes sla ik meestal over.
Een dag telt slechts 24 uur.
geplaatst door: DirtyMay