https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2018-icoon.jpg
MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
De afgelopen jaren liet Apple de Mac-gebruikers een aantal keer in de kou staan, bij sommige modellen moesten we het meerdere jaren zonder updates doen. Denk aan de Mac mini, daar werd door Apple maar liefst vier jaar lang geen enkele update voor uitgebracht.

Maar het lijkt er op dat de Mac-divisie bij Apple nieuw leven is ingeblazen. Niet alleen kreeg de Mac mini in oktober afgelopen jaar een indrukwekkende update, de MacBook Pro modellen krijgen bij Apple duidelijk veel aandacht. Want na de introductie van de nieuwe modellen in 2016 kwam er een snellere versie in 2017, in 2018 naast snellere processors een verbeterd toetsenbord en exact hetzelfde heeft Apple nu weer gedaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro2018Groot-1.jpg
MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz


Dus weer snellere processors en het toetsenbord nog verder verbeterd, terwijl er dit keer ‘aan de bovenkant’ een paar snelheidsmonsters werden toegevoegd.

13-inch modellen

De updates voor de 13-inch modellen met Touch Bar lijken relatief bescheiden. Het basismodel had een 2,3 GHz quad-core Core i5 processor met Turbo Boost tot 3,8 GHz, dat is nu een 2,4 GHz quad-core Core i5 processor met Turbo Boost tot 4,1 GHz geworden.

Kies je voor een BTO (Built To Order) dan was de snelste optie een 2,7 GHz quad-core Core i7 processor met Turbo Boost tot 4,5 GHz, dat is nu een 2,8 GHz quad-core Intel Core i7 processor met Turbo Boost tot 4,7 GHz.

Op papier ziet dit er uit als relatief bescheiden upgrades, maar deze 8e generatie processors van Intel zouden bij dezelfde kloksnelheid al meer rekenkracht moeten kunnen leveren. Daardoor zouden deze relatief klein uitziende stappen in de realiteit meer verschil moeten maken dan je op het eerste gezicht zou denken.

13-inch zonder Touch Bar genegeerd

Heeft de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar jouw voorkeur, dan heb je simpelweg pech. Want dit is het enige model dat Apple bij deze update overslaat. Het lijkt er op dat Apple bij de MacBook Pro modellen probeert de keuze voor de Touch Bar-modellen te forceren, dit is het enige model dat door Apple genegeerd wordt.


15-inch modellen

Hierbij had het basismodel een 2,2 GHz 6-core Intel Core i7 processor met Turbo Boost tot 4,1 GHz. Dat wordt nu een 2,6 GHz 6-core Intel Core i7 processor met Turbo Boost tot 4,5 GHz. De snelste standaard-versie gaat van een 2,9 GHz 6-core Intel Core i9 processor met Turbo Boost tot 4,8 GHz naar een 2,4 GHz 8-core Intel Core i9 processor waarvan de Turbo Boost tot 5.0 GHz gaat. Dit is voor het eerst dat Apple processors in MacBook Pro modellen levert die 8-cores hebben en de 5 GHz halen.

Heb je een erg ruim budget en wil je het model dat topprestaties levert? Dan kan je dat topmodel uitbreiden met 32 GB RAM, een 4 TB SSD voor de opslag en de Radeon Pro Vega 20 videokaart.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro2016-finalcutbig.jpg
MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz


Het toetsenbord

Apple heeft een persbericht in het Engels hierover uitgebracht, maar daarin zal je tevergeefs zoeken naar het woord “keyboard”. Dat ligt ook voor de hand, Apple heeft keer op keer laten weten dat verreweg de meeste gebruikers geen problemen hebben met het vlinder-toetsenbord, wat ook geldt voor ondergetekende (dit artikel wordt geschreven op een MacBook Pro met zo’n toetsenbord).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ButterflyKeyboardMacBookPro2018Membrane.jpg
MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz


Maar nadat er in het vernieuwde model vorig jaar een membraan werd toegevoegd om ervoor te zorgen dat vuil minder kans krijgt om eronder op te hopen (wat ook zorgde voor een iets zachtere aanslag) heeft Apple ook dit jaar weer wat aan het toetsenbord aangepast. Dit keer gaat het om een nieuw materiaal voor een onderdeel van het mechanisme onder de toetsen, dit zou de betrouwbaarheid van deze toetsenborden nog verder moeten vergroten.

Apple vertelt er niet bij wat er precies is aangepast, mogelijk dat dit later nog naar buiten komt, bijvoorbeeld bij een teardown van iFixit.

Prijzen

Op dit moment zijn deze nieuwe modellen bij ons nog niet in de Apple Store te vinden, zodra dat wel zo is worden alle prijzen van deze nieuwe modellen aan dit nieuwsbericht toegevoegd.


met dank aan forumlid 'boni', die dit nieuws als eerste meldde op het forumMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
En dan de prijzen.....en dat voor een laptop.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
Was te verwachten, die acht cores. :-)

ja, maar daar zat ik niet op te wachten, wel op de 4de generatie toetsenborden. Vandaar heb ik de titel van dit topic aangepast.
Net zoals de orde van belangrijkheid is vermeld op engadget-com.
Citaat
Apple says it fixed the MacBook Pro keyboard
It's also adding an eight-core CPU option to the line for the first time.

The MacBook Pro is getting an upgrade today and yes, it's the upgrade you've been waiting for. After acknowledging problems with the "butterfly" mechanism in its MacBook keyboards and later offering next-day repairs, the company is now attempting to address the underlying design. For over a year, users have been complaining about stuck and unresponsive keys, with the outcry culminating in a March Wall Street Journal column that was published without certain letters, as if written on a stuck butterfly keyboard. It was for that story that Apple finally issued a statement acknowledging the problem. The following month it began offering next-day keyboard repairs.

Now, Apple says it's using different materials in the keyboard mechanism, which it hopes will address these complaints. Additionally, the company is extending the standard one-year warranty for keyboard issues that would normally be covered by the care plan. So, even if your one year is up, you still qualify for keyboard repairs as if you were still in-warranty.

Of note, this isn't the first time Apple has tweaked its Butterfly keyboard to address user complaints. Last year's refresh quietly added a membrane meant to keep debris from working its way in. Here's hoping the fix that Apple announced today actually does the trick
Zijn de prijskaartjes op de tafel eigenlijk duurder geworden?

Even los van de gebruikelijke appelmoespraat dat meestal volgt na zo’n vraag. Antwoorden als; nu zitten er 8 cores in en de wind waait uit het zuiden en je kunt nu Photoshop bergafwaarts doen dus nee niet duurder, wel beter.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Heavy boys, die 15 inchers. 16/512GB standaard, eindelijk (al zou 1TB ook mogen voor dit geld). Ook mooi dat er nu (waarschijnlijk) een beter toetsenbord op zit. Nu nog die touchbar weg en smalle bezels en dan wil ik tzt wel weer een keer m'n spaarvarken stukslaan.

Maar... worden die 8-cores niet zo heet dat ze afgeknepen worden?
geplaatst door: Max Gaav
My Mac is my second brain.
Maar... worden die 8-cores niet zo heet dat ze afgeknepen worden?

Daar ben ik ook erg benieuwd naar, maar nog te vroeg om dat te weten te komen.

Ben trouwens benieuwd waarom de Touch Bar weg zou moeten, ik ben daar enorm blij mee (vooral dankzij BetterTouchTool).
geplaatst door: Robert

 
Mijn favoriete Joodse tech-tuber...
:biggrin:
Mijn favoriete Joodse tech-tuber...

Ik heb me door deze hele video geworsteld (de zoveelste enthousiaste YouTuber die laat zien hoeveel open deuren hij in kan trappen) en nergens in de video, en ook niet op zijn kanaal, vind ik waarom het belangrijk zou zijn dat Erfon Elijah Joods is.  :blink:

On-topic: ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar de performance van die 8-core monsters, en benieuwd of die last hebben van throttling (of niet).
geplaatst door: GeorgeM
Ben trouwens benieuwd waarom de Touch Bar weg zou moeten, ik ben daar enorm blij mee (vooral dankzij BetterTouchTool).

Tja, da's persoonlijk natuurlijk. Ik vind het zelf een gimmick zonder meerwaarde. Die ook een MBP nodeloos duurder maakt. Als je zoiets al wilt, kun je dat ook softwarematig regelen. Dat bestaat trouwens ook.

Daarbij, maar dat is op zichzelf geen argument, zie je dit nergens in de PC-wereld worden overgenomen. Kennelijk vindt men het ook daar geen meerwaarde hebben.
geplaatst door: Max Gaav
My Mac is my second brain.
antw: MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
reactie #10 geplaatst: 23 mei 2019 - 17:58
New 2019 MacBook Pro: The Good and the BAD

antw: MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
reactie #11 geplaatst: 23 mei 2019 - 18:48
De ”instap” 15” voor €2799 is een prima configuratie. Met 6 cores kom je ook al een heel eind. :-)

Ik doe eigenlijk, in het dagelijks gebruik, niet zoveel meer op mijn Macs, maar dit lijkt me een goed koopmoment voor een nieuwe MBP. Hetzelfde geldt overigens voor de iMacs.
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar The League Unlimited Orchestra.
antw: MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
reactie #13 geplaatst: 28 mei 2019 - 20:14
Maar... worden die 8-cores niet zo heet dat ze afgeknepen worden?
Daar ben ik ook erg benieuwd naar, maar nog te vroeg om dat te weten te komen.

Het antwoord is JA, ze worden afgenepen.
Dus Nooooooo!...dit 2019 model is niet wat video-editors gehoopt hadden...


 :thumbs-up: :thumbs-up: :thumbs-up:

antw: MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
reactie #14 geplaatst: 28 mei 2019 - 21:26
Dit 2019 model is niet wat video-editors gehoopt hadden.

Misschien dit model wel:
https://www.macfreak.nl/hardware-macintosh/nvidia-strikes-back-op-windows/
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar The League Unlimited Orchestra.
antw: MacBook Pro modellen versneld en vernieuwd, 8-cores tot 5 GHz
reactie #15 geplaatst: 13 juni 2019 - 17:44
Toch geen diepvries nodig volgens Max Tech...