geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets
Facebook kocht een paar jaar geleden Oculus Rift, zag daarna het licht, denkt nu dat de toekomst ‘augmented’ of virtueel is, en doopte het moederbedrijf zelfs om naar Meta. Die naam komt van het woord metaverse, dat staat voor de virtuele ruimte waarin wij zouden gaan leven.

Dat Apple aan een AR/VR headset werkt is inmiddels geen geheim, onder andere door alle patenten die Apple in de afgelopen periode hiervoor heeft gekregen. Maar het wordt nog drukker met grote spelers op deze markt, volgens The Verge zou er ook bij Google, onder de codenaam Project Iris, aan een augmented reality headset gewerkt worden.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/eoJJoC12njoPIT3VRlRWgFok1RA=/0x0:1000x575/1920x0/filters:focal(0x0:1000x575):format(webp):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/23180669/Google_Project_Starline.png
Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets


Daarnaast zou het project Starline bij Google inmiddels al ver gevorderd zijn, de foto hierboven bewijst dit. Met Starline kan je chatten met iemand die erg realistisch in 3D voor je weergegeven wordt. Mensen die hiervan een demonstratie gezien hebben zijn er ondersteboven van. Daarbij zou er 15 procent meer op de ander gefocusseerd worden en details van de conversatie worden ook 30 procent beter onthouden.

De reden dat we het nu over Starline hebben is dat Google alletwee in 2024 op de markt zou willen brengen, en dat technieken van Starline ook in Project Iris gebruikt zouden worden.

Google Glass

Dat er bij Google aan een AR en/of VR headset gewerkt wordt is natuurlijk niet zo vreemd, het bedrijf had met de bèta-versie van Google Glass in 2015 de eer om als eerste zoiets op de markt te brengen. Hoewel daar nog veel aan mankeerde, vooral dat het onduidelijk was wanneer iemand daarmee een foto of video maakte, heeft dit bedrijf dus al een staat van dienst in dit veld.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept.jpg
Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets


Apple

De verwachting was eerder dat Apple later dit jaar de eerste versie van hun AR/VR bril zou uitbrengen, volgens bronnen van Bloomberg zou dat vertraging hebben opgelopen doordat sommige onderdelen te warm werden. Kortom, voorlopig is het vooral afwachten wat de verschillende bedrijven gaan uitbrengen.

Maar in de komende jaren komen er waarschijnlijk veel meer headsets op de markt van de grote spelers, en waarschijnlijk is er daar ook een headset van Apple bij.
 #AugmentedReality #VirtualReality
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets
22 januari 2022 - 11:14    reactie #1
geplaatst door: Timotheus
Maar …… waar dient zo'n headset voor? Je zet 'm op en dan? Is het om films te kijken met het gevoel dat je  middenin de gebeurtenissen zit, daar als het ware deel aan hebt?
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets
22 januari 2022 - 12:47    reactie #2
geplaatst door: anraadts
Bijvoorbeeld, maar ook om te kunnen winkelen.

Het wordt druk op de markt voor augmented reality headsets
22 januari 2022 - 16:25    reactie #3
geplaatst door: Ger Nijkamp
Ik vind het Wallmart voorbeeld typich voor de wijze waarop het management van zo'n bedrijf nog naar AR kijkt. De fysieke metafoor. Een meer en/of betere fantasie hebben ze blijkbaar nog niet bij het fenomeen AR. Alsof iemand erop zit te wachten om net zo inefficiënt en time consuming in AR boodschappen te willen doen als in real life...

 :biggrin:

[ Ger ]