geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Wat Bluetooth LE Audio voor nieuwe AirPods Pro gaat betekenen
Aanstaande woensdag presenteert Apple naast alle nieuwe iPhone modellen waarschijnlijk ook nieuwe Apple Watches en de tweede generatie AirPods Pro. Mogelijk is dat het device met Bluetooth 5.3 dat Apple recent aan het testen was, wat daardoor in de Bluetooth SIG database terecht kwam.

Bluetooth 5.3 betekent ook ondersteuning voor Bluetooth LE Audio, en zou een heleboel voordelen kunnen brengen voor ons, de gebruikers. Denk aan betere geluidskwaliteit, het niet meer hoeven te schakelen tussen verschillende devices, langere batterijduur of het kunnen verbinden van meerdere AirPods Pro’s aan dezelfde bron. Hieronder vind je de voordelen van Bluetooth LE Audio in detail.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleBluetooth5.3Device.jpg
Wat Bluetooth LE Audio voor nieuwe AirPods Pro gaat betekenen

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Betere geluidkwaliteit

LE Audio komt met een nieuwe audio LC3 codec, die de SBC codec die tot nu toe in gebruik was verbetert. Terwijl de bitrate van deze  nieuwe LC3 codec 50 procent lager ligt dan die van SBC is de geluidskwaliteit ervan juist verbeterd.

Langere batterijduur

Dankzij diezelfde nieuwe LC3 codec zal de batterijduur toenemen, mede dankzij de verlaagde bitrate wordt er minder stroom verbruikt.

Niet meer nodig om te schakelen tussen devices

Eén van de ergernissen van gebruikers op dit moment is het schakelen tussen bijvoorbeeld een iPhone en een Mac. Met LE Audio is het mogelijk om tegelijkertijd met meerdere bronnen verbonden te zijn, schakelen tussen verschillende bronnen is dan dus niet meer nodig.

Meerdere AirPods verbinden met één bron

Op dit moment is het mogelijk om het geluid van AirPods te delen met één andere gebruiker, maar dat is op dit moment ook meteen de beperking. Met LE Audio kunnen meerdere AirPods met dezelfde bron verbonden zijn, het is dan dus ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd naar dezelfde bron te luisteren.

Multi-stream audio

Het is met LE Audio zelfs mogelijk om met verschillende streams tegelijkertijd te verbinden. Zo zou het mogelijk zijn om op de linker iets anders te horen dan op de rechter AirPod. Dat voorbeeld is misschien een vreemde, maar als beide AirPods individueel verbinding met dezelfde bron maken dan zal de verbinding wel een stuk stabieler worden, en bij het eventuele wegvallen ervan zal dat in de meeste gevallen niet op beide oren tegelijkertijd gebeuren. #Bluetooth #AirPodsPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.