geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMyiPhone_icon.jpg
Hoe een iPad terug werd gevonden met Zoek mijn iPhone
Toen de 71-jarige Joan Marsden op 21 november in haar bloemenwinkel The Secret Garden in Preston, Lancashire binnenkwam zag ze meteen dat er ingebroken was. De stalen deur was geforceerd, en niet alleen al het geld was uit de kassa verdwenen, maar ook haar iPad.

Een geluk bij een ongeluk, want haar dochter vertelde haar dat ze die weer op zou kunnen sporen. Dus gingen ze naar de Apple Store waar Zoek mijn iPhone-app op haar telefoon gezet werd. Daarna was duidelijk te zien dat die in een flat in de buurt was. Woedend ging ze daarnaar toe om verhaal te halen, in de gang riep ze al kwaad dat ze haar iPad terug wilde. Maar toen de deur van het appartement open ging stond daar iemand met een mes. Gelukkig was de politie snel ter plaatse, de man werd gearresteerd en zit op dit moment nog steeds vast.

https://images-a.jpimedia.uk/imagefetch/w_700,f_auto,ar_3:2,q_auto:low,c_fill/if_h_lte_200,c_mfit,h_201/https://www.lep.co.uk/webimage/1.10117918.1574440563!/image/image.jpg
Hoe een iPad terug werd gevonden met Zoek mijn iPhone

Joan Marsden met haar dochter Melissa

Dit verhaal laat nog eens zien hoe nuttig Zoek mijn iPhone kan zijn. Sinds iOS 13 is Zoek mijn iPhone trouwens samengevoegd met de Zoek mijn vrienden-app, deze heten nu samen Zoek mijn. Meer details daarover vind je op deze pagina van Apple.

Wel raden we iedereen nadrukkelijk aan om niet zelf naar het adres te gaan waar je jouw iDevice ziet, het had natuurlijk ook helemaal anders af kunnen lopen voor Joan Marsden en haar dochter als de politie niet zo snel ter plekke was geweest.

Heb je geen iPhone, iPad of iPod touch in de buurt om de Zoek mijn iPhone-app of de Zoek mijn-app app te gebruiken, het opzoeken van een iDevice is ook mogelijk op iCloud-com. #iPad #iPhone #ZoekMijn
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
 MacBook Air (2020) - 13" - i7 - 256 GB SSD -  Catalina
antw: Hoe een iPad terug werd gevonden met Zoek mijn iPhone
9 december 2019 - 17:23    reactie #2
geplaatst door: Heintje
Ik weet niet of de politie dit ook zo'n goede soloactie vindt?
Deze verhalen lopen ook wel eens minder goed af: "zoek een mes met daaraan vast een agressief persoon"?
antw: Hoe een iPad terug werd gevonden met Zoek mijn iPhone
9 december 2019 - 17:28    reactie #3
geplaatst door: Robert
@ Heintje: bedankt. Had eigenlijk zo'n soort waarschuwing in het nieuwsbericht willen zetten, maar was dat vergeten. Heb er nu alsnog zo'n waarschuwing aan toegevoegd.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.