Hoe het iPad-event gefilmd werd
10 mei 2024 - 08:06   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Hoe het iPad-event gefilmd werd
Afgelopen dinsdag presenteerde Apple onder andere de nieuwe iPad Air en iPad Pro modellen in het eigen Let Loose-event. Net zoals het Scary Fast-event eindigde dit met de tekst Shot on iPhone (alleen nu ook nog met de toevoeging “Edited on Mac and iPad”).

Maar keek je als fotograaf of filmer dan zag je meteen dat er meer bij gebruikt moest zijn, want zoveel scherptediepte kan je helemaal niet met een iPhone bereiken.


Stu Maschwitz voor Prolost heeft het voor ons uitgezocht, en voor het scherpteverloop blijkt Apple gebruik te hebben gemaakt van het Panavision Lens Relay System, hieronder een voorbeeld van hoe dat er uit kan zien, met een iPhone gecombineerd.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/53f4e093e4b085e4457080e1/acb84f0b-c918-4365-9e7a-ea388f472482/Presentation.001.jpeg
Hoe het iPad-event gefilmd werd


HDR

Maar dat is niet alles, Let Loose is het eerste event dat Apple op de iPhone helemaal in High Dynamic Range HDR heeft gefilmd, en natuurlijk uiteindelijk ook gestreamd heeft.

Apple Log

Maar de belangrijkste reden waarom het mogelijk is om dit soort events helemaal met alleen iPhones te kunnen filmen is het logprofiel, dat eigenlijk het meeste ‘Pro’ is in iPhone 15 Pro. Meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak en in de video’s hieronder.

#iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.