geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
iOS en iPadOS 12.5.4 update voor de veiligheid van oudere devices
Apple heeft een update op de servers gezet voor alle devices die op iOS 12 draaien, door keuze of omdat die iOS 13 (en later) niet aankonden. Zoals altijd brengt deze update geen extra’s, maar is puur bedoeld om de veiligheid van deze devices op het internet te verhogen.

De devices waarvoor iOS 12 het eindstation was zijn de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie). Meer informatie over de problemen die in deze update verholpen worden is te vinden op deze pagina, waar je kan lezen dat er een probleem was wat waarschijnlijk ook al echt misbruikt werd (“Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.”).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ziPhone6sKleuren.png
iOS en iPadOS 12.5.4 update voor de veiligheid van oudere devices


We raden dit soort updates altijd aan, in dit geval dus nog meer (als dat mogelijk is).

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS en iPadOS 12.5.4 update voor de veiligheid van oudere devices


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS en iPadOS 12.5.4 update voor de veiligheid van oudere devices


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS en iPadOS 12.5.4 update voor de veiligheid van oudere devices
 #iOS #iPadOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.