geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KristallenBol-icoon.jpg
“M2 Pro Mac mini, Apple TV met A14, nieuwe HomePod en meer”
Mark Gurman’s nieuwsbrief brengt vaak nieuwtjes over wat Apple de komende tijd gaar uitbrengen, en ook dit keer stelt hij niet teleur. Waarbij opvalt dat ook hij het heeft over een M2 Pro chip in een Mac mini, als dat klopt dan laat Apple steeds meer modellen dichter bij elkaar komen wat betreft de prestaties.

Want een Mac mini met een M2 Pro chip zal waarschijnlijk wat dichter bij de Mac Studio komen wat betreft de rekenkracht, kennelijk zijn ze bij Apple steeds minder bang voor kannibalisatie tussen producten onderling. Het wordt daarbij interessant om te zien of de Mac mini inderdaad dichter bij de Mac Studio komt, die natuurlijk op een gegeven moment ook van een M2 Max en M2 Ultra chip zal worden voorzien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1MacMiniScreen.jpg
“M2 Pro Mac mini, Apple TV met A14, nieuwe HomePod en meer”


Nadat Apple de hele lijn van M2 chips heeft voorzien gaan we natuurlijk door met de M3. Als Mark Gurman gelijk heeft is het bij die stap dat de 13-inch MacBook Pro van een compleet nieuw design voorzien zal worden, op dit moment is die eer alleen voorbehouden aan de compleet vernieuwde 13,6-inch MacBook Air.

Andere device-updates

Volgens Mark Gurman wordt er ook gewerkt aan een nieuwe Apple TV met een A14 chip en meer RAM (4 GB), een nieuwe HomePod met dezelfde S8 chip die ook in de Apple Watch Series 8 verwacht wordt en het nieuwe AR/VR headset. Die laatste zou een M2 chip krijgen met 16 GB aan RAM.

Daarnaast worden er iPad Pro models met een M2 chip verwacht, krijgt de goedkoopste iPad with een A14 chip en een USB-C port komen er nieuwe AirPods Pro, en natuurlijk is dat nog niet alles.

Eerst wat hij te zeggen heeft over de nieuwe Apple TV:

Citaat
The new Apple TV, code-named J255, is in development with an A14 chip and an additional gigabyte of RAM. That compares with the A12 chip announced as part of the 2021 Apple TV last year and could be useful for additional gaming capabilities rolling out in tvOS 16.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodBlackWhite.jpg
“M2 Pro Mac mini, Apple TV met A14, nieuwe HomePod en meer”


En dan over de nieuwe HomePod, die dichter bij de eerste generatie zou komen, en een nieuw display krijgen aan de bovenkant:

Citaat
The HomePod, code-named B620, will run the same S8 chip coming to the watches and will be closer to the original HomePod in terms of size and audio performance rather than a new HomePod mini. The new HomePod will have an updated display on top and there's even been some talk of multi-touch functionality.


 #Gerucht
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jeroendv
Tegen welke prijs wordt die mini uitgebracht? De MacBook Air en Pro liggen momenteel ook dicht naast elkaar. Ik ben zeer geïnteresseerd in een betere MacMini. Overwoog de MacStudio te kopen maar die vind ik prijzig.