geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon2.jpg
Hoe je makkelijk mooie collages kan maken met een iPad en Keynote
Collages maken met een iPad en Apple’s Keynote-app is helemaal niet moeilijk, en als je er een Apple Pencil bij hebt werkt het allemaal nog prettiger. In de video hieronder van Apple zelf zien we hoe artiest Quentin Jones en Creative Pro Anthony dit doen.

Het begint met het uitzoeken van foto’s waarvan je bepaalde gedeeltes wilt gebruiken en een leeg canvas in Keynote, waar je de automatisch geplaatste tekst wel eerst zelf even zal moeten verwijderen. Daarna kan je gedeeltes van de gekozen foto’s uitknippen door Vorm-gereedschap (Shapes-tool) te gebruiken als masker. Quentin Jones en Anthony werken met woorden in de collage, maar het is natuurlijk een persoonlijke keuze of je dat ook wil doen, of juist niet.


Daarna maken ze meerdere slides in Keynote van de afbeeldingen, zodat de collage geanimeerd kan worden. Quentin Jones gebruikt daarbij een aantal elementen steeds centraal geplaatst, waardoor haar boodschap duidelijker naar voren komt, en tijdens alle bewegingen van de animatie er toch focus blijft.

Aan het eind kan je de presentatie als .gif exporteren, waarna iedereen de animatie zal zien zoals jij wil. #iPad #Keynote
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.