geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/YouTubeLogo.png
Hoe je YouTube-video’s kan plaatsen zonder tracking
Heb je een eigen website en heb je daar YouTube-video’s op staan dan weet je mogelijk niet dat die voor Google ook kunnen dienen voor het volgen van bezoekers. Maar als je dat liever niet wilt, dan is er gelukkig ook een manier om dat te voorkomen, het enige wat je daar voor moet doen is de code een beetje aanpassen.

Standaard beginnen YouTube-links altijd met youtube.com, als je liever niet wilt dat bezoekers  gevolgd worden dan kan je dat voorkomen door die URL aan te passen naar youtube-nocookie.com, en er zal geen extra data meer over de bezoekers verstuurd worden. Als je meerdere video’s hebt staan zal het ook de snelheid van je website ten goed komen. Dries Buytaert vond niet alleen deze oplossing, maar deelde ook meteen zijn metingen, zowel met als zonder.


Met het meekijken van Google actief duurde het 4,4 seconden voordat zijn testpagina geladen was, zonder was dat 2,9 seconden.

Voor zijn test gebruikte hij bovenstaande video, de snelheid mat hij met webpagetest.org. Mocht je zijn test over willen doen, dan kan je daarvoor dus dezelfde ‘ingrediënten’ gebruiken. #YouTube
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Sypie
Standaard beginnen YouTube-links altijd met youtube.com
Deel-links beginnen toch standaard met youtu.be?