HomePod mini nu ook in geel, oranje en blauw
19 oktober 2021 - 09:18   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePodMiniLineup-icoon.jpg
HomePod mini nu ook in geel, oranje en blauw
Tijdens de presentatie toverde Apple een konijn uit de hoge hoed. Plotseling hebben we naast de zwarte en witte HomePod mini ook drie in levendige en vrolijke kleurtjes: geel, oranje en blauw. En die kleuren zien we niet alleen in het materiaal waarmee de buitenkant bekleed is.

Apple heeft deze verschillende kleuren veel verder doorgevoerd. Zo komen ze terug in het schermpje aan de bovenkant, en ook in de volume-iconen daarop. Maar ook de stroomkabel is uitgevoerd in de kleur van de HomePod mini van jouw keuze. Verder zijn de mogelijkheden en het overtuigende geluid, zeker voor zo’n klein speakertje, niet veranderd.


Dat Apple erin geslaagd is om uit zo’n kleine speaker zo’ goed geluid te halen is vooral te danken an de S5-chip. Met behulp van complexe geluidsmodellen kan de HomePod mini in realtime het volume optimaliseren, het dynamisch bereik aanpassen en de beweging van de driver en passieve radiators regelen. De driver met volledig bereik, hoogwaardige neodymiummagneet en twee passieve force-cancelling-radiators van de HomePod mini zorgen voor een relatief diepe bas en heldere hoge tonen.

Daarnaast is de HomePod mini voorzien van een door Apple ontwikkelde akoestische golfgeleider die de geluidsstroom in de speaker omlaag en naar buiten stuurt, zodat het klinkt alsof je middenin het geluid zit. Dankzij dit design kan je de HomePod mini overal in een ruimte neerzetten en vanuit elke hoek van prima geluid genieten.

Meerdere kamers of een stereopaar

Als je de HomePod mini in meerdere kamers zet, kun je tegelijkertijd dezelfde muziek in het hele huis afspelen, of juist in elke kamer een ander nummer. Door twee HomePod mini-speakers in dezelfde ruimte te plaatsen, creëer je een stereopaar waardoor het geluid nog beter klinkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniTransfer.jpg
HomePod mini nu ook in geel, oranje en blauw


Slimme speaker voor iedereen met een iPhone

Of je nu naar muziek of podcasts luistert of een telefoontje aanneemt, je kunt het geluid moeiteloos overzetten door je iPhone bij de HomePod mini te houden. Dit gaat nog soepeler met een iPhone met U1-chip, want door de visuele, hoorbare en haptische effecten lijkt het alsof de devices fysiek met elkaar verbonden zijn terwijl het geluid van het ene device naar het andere vloeit.

Als er niks wordt afgespeeld op de HomePod mini, krijg je automatisch gepersonaliseerde suggesties op je iPhone wanneer deze in de buurt van de speaker is. Ook kun je hem bedienen zonder je iPhone te ontgrendelen.

Andere nieuwe features

  • Uitgebreide stemherkenning van meerdere gebruikers: De ondersteuning voor stemherkenning van meerdere gebruikers door Siri wordt later dit jaar uitgebreid naar alle regio’s waar de HomePod mini verkrijgbaar is. Zo kan iedereen in huis muziek luisteren die op hun smaak is afgestemd, playlists beheren, ‘Persoonlijke verzoeken’ gebruiken en nog veel meer.
  • Automatisch volume Siri: Siri past automatisch het spraakvolume op de HomePod mini aan op basis van de ruimte en het volume van de gebruiker.
  • Diversere Siri-stemmen: Siri heeft nu diversere Engelstalige stemmen, zodat je zelf een stem kunt instellen die je aanspreekt als je het device voor het eerst configureert.
  • Beter geluid op Apple TV 4K: Je kan de HomePod mini koppelen aan Apple TV 4K voor fantastisch geluid met een groot bereik.De HomePod mini analyseert het geluid met computational audio en past dit aan om dialoog kristalhelder te laten klinken.
  • Bediening Apple TV: Met Siri en de HomePod mini kun je je Apple TV op nieuwe manieren bedienen. Met Siri kun je bijvoorbeeld de Apple TV aanzetten, een film of serie starten, en deze bedienen.
  • Leuke geluiden: Op de HomePod mini kun je Siri vragen welk geluid bepaalde dieren, instrumenten of voertuigen maken. Siri zal antwoorden met een leuk high-fidelity geluid.
  • Nieuwe manieren om slimme devices in je woning te bedienen: Siri kan nu slimme accessoires in huis bedienen op gezette tijden, en bijvoorbeeld over 10 minuten het licht uitdoen of de buitenlamp aanzetten als de zon onder is.
  • ‘Zoek mijn’: Op je HomePod mini kun je Siri vragen om te helpen je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch of AirTag terug te vinden door een geluid af te laten spelen.

In Duitsland te koop

De HomePod mini is nog steeds niet in De Lage Landen te koop, maar wel in Duitsland en Frankrijk. De goedkoopste optie is meestal om het bij Gravis te bestellen. Maar voor de nieuwe kleuren zal je nog wel even geduld moeten hebben, die komen volgende maand uit.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.