geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk
In december voegde Apple in HomePod Software 15.2 een aantal talen toe die Siri kan herkennen. Dat was voor ons goed nieuws, want daar waren ook het Nederlands en het Vlaams bij. Met HomePod Softwareversie 15.4 gaat dat nog een stap verder, Siri kan nu ook herkennen om welke stem het gaat.

Dit alles is trouwens onderdeel van het aftellen tot het moment dat de HomePod mini ook bij ons te koop zal zijn. Dat gebeurt in ieder geval nog deze maand, zoals je in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak kan lezen. Want Apple maakt er geen groot geheim van, “Verkrijgbaar vanaf eind maart” maakt duidelijk dat het niet lang meer gaat duren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodSoftware15.4ReleaseNotes.jpg
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk


De nieuwe opties

Het herkennen van stemmen betekent dat iedere HomePod met 15.4 geïnstalleerd en die deel uitmaakt van een HomeKit-huis opdrachten kan geven die specifiek voor die gebruiker bedoeld zijn. Dankzij de stemherkenning weet de HomePod of HomePod mini dan wie  het is, waardoor de juiste account gebruikt kan worden.

Daarbij wordt het met HomePod Softwareversie 15.4 ook mogelijk om in te loggen met behulp van een iPhone of iPad (waarop iOS/iPadOS 15.4 moet staan) op netwerken met meerdere beveiligingsstappen. Denk bijvoorbeeld aan hotels en dergelijke.

Installeren van een update op je HomePod

Standaard staat een HomePod ingesteld om automatisch alle updates te installeren, als je dat liever zelf in de hand wil houden, op deze pagina vind je daar de instructies voor. Heb je eenmaal daarvoor gekozen, op diezelfde pagina vind je ook de uitleg hoe je een update op je HomePod kan installeren.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/homepod/ios14-iphone-11pro-homepod-mini-update-software.jpg
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk
 #HomePod #Update
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk
15 maart 2022 - 13:55    reactie #1
geplaatst door: GeorgeM
Op alle HomePods (zowel eerste generatie als HomePod mini) zonder problemen geïnstalleerd.
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk
15 maart 2022 - 18:15    reactie #2
geplaatst door: Rutger
Die stemherkenning werkt hier erg beroerd.

HomePods en iPhone voorzien van de nieuwe update en stemherkenning en persoonlijke verzoeken ingeschakeld in de Woning app.

Maar als ik vraag wat er in mijn agenda staat of bericht wil sturen dan vraagt Siri steeds wie er spreekt. Vervolgens zeg je je naam en krijg je een autorisatie verzoek op je iPhone en dan werkt het 1x en de volgende keer niet meer.

Iemand betere ervaringen?
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) | MacBook Pro (15-inch, 2016) | iPhone 12 Pro Max |  iPad Pro |  Apple TV (4th generation)
HomePod Software 15.4 maakt stemherkenning mogelijk
16 maart 2022 - 15:07    reactie #3
geplaatst door: Powerbooky
@Rutger... De Nederlands stem herkenning is beroerd. Als ik iets simpels roep zoals "speel piano chill" dan komt ie met ofwel een internet zoekactie die naar m'n telefoon gestuurd wordt of een nummer dat vaag gerelateerd is aan het woord "chill",

Mijn eigen configuratie, dus ook van de telefoon, staat dan ook op Engels omdat dan de opdracht wel verstaan wordt - ook de persoon zelf.

Van de 6 HomePod mini's in huis, is er nu maar 1 ingesteld op Nederlands. Alleen is het niet mogelijk om de persoonlijke verzoeken in te schakelen, ook al is iPad/iPhone van de "primaire gebruiker" wel Nederlands. De gehele optie ontbreekt gewoon in de woning app van diezelfde primaire gebruiker.

Gemixt is dus kennelijk niet mogelijk. Wel vervelend. Er zijn wel meer gezinnen die multi-lingual zijn.
Smart people usually do their things on a Mac!  | Mac mini 2009 | Mac Pro 2008 | MacBook Pro 2011 | 16 TB Drobo