geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon.jpg
iCloud 12.5 voor Windows voor het eerst met een wachtwoord-manager
In januari van dit jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat het duidelijk was dat er bij Apple gewerkt werd aan een wachtwoord-manager voor iCloud in Windows. Maar kort daarna werd die versie teruggetrokken, ze waren er in Cupertino kennelijk nog niet klaar mee.

Inmiddels is het wel zover, en waar de eerdere versie alleen met een Chrome extensie werkte is er nu ook een extensie voor Edge, Microsoft’s eigen browser, zoals je in de schermafbeelding hieronder kan zien. Dit betekent dat wachtwoorden in Windows nu ook kunnen worden toegevoegd, opgezocht en alle andere dingen die we op een Mac al heel erg lang gewend zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iCloudPasswordsForWindows.jpg
iCloud 12.5 voor Windows voor het eerst met een wachtwoord-manager


Ook is het mogelijk om wachtwoorden automatisch te laten invullen, net zoals in Safari. Deze wachtwoorden worden ook in Windows opgeslagen in een versleutelde database, en de uitwisseling tussen die database en de browser gaat over een kanaal wat natuurlijk ook versleuteld is.

Wachtwoorden worden dus nooit in onversleutelde tekst opgeslagen, en zijn alleen maar leesbaar op het moment dat ze in de browser gebruikt worden. #iCloud #Windows
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.