geplaatst door: Night
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
iCloud+ komt met twee nieuwe opslagmogelijkheden
Apple komt met twee nieuwe, flink grotere opties binnen de iCloud+ opslag abonnementen. De plannen voor de uitbreiding van iCloud+ werden afgelopen dinsdag tijdens Apple's Wonderlust evenement aangekondigd als welkome aanvulling op de mogelijkheden van de nieuwe iPhone 15 (Pro) serie.

Naast de bestaande opties van 50 GB, 200 GB en 2 TB kun je nu ook kiezen voor een opslag van maar liefst 6 TB en 12 TB.

Screenshot 2023-09-18 at 21.32.01.png iCloud+ komt met twee nieuwe opslagmogelijkheden


Apple ziet de upgrades als de "perfecte aanvulling" op de krachtige 48-Megapixelcamera's op iPhone 15 en iPhone 15 Pro serie. Door het vastleggen van foto's met een superhoge resolutie en video's  op 4K resolutie vragen nu eenmaal om een grotere iCloud+ bibliotheek.

Zo blijft het mogelijk om de originele foto's en video's in hoge resolutie veilig te bewaren in iCloud en eenvoudig toegankelijk te maken op alle apparaten en op het web - terwijl de geoptimaliseerde - en ruimtebesparende - versies op de iPhone bewaard kunnen worden.

Elk iCloud+ abonnement biedt - naast de standaard functie als opslagcapaciteit voor je foto's, video's en data (iCloud Drive) en plek voor al je reservekopieën - de volgende functies:

 • Private Relay
  Private Relay houdt browsen in Safari volledig privé voor netwerkproviders, websites en zelfs Apple - zonder de browse-ervaring te beïnvloeden.
 • Hide My Email
  Met Hide My Email kunnen gebruikers unieke, willekeurige e-mailadressen genereren wanneer dat nodig is, zodat gebruikers zich kunnen aanmelden voor nieuwsbrieven, aanbiedingen en meer zonder hun persoonlijke adres te delen.
 • HomeKit Secure Video
  Met HomeKit Secure Video kunnen gebruikers thuisbeveiligingsbeelden vastleggen en bekijken in een end-to-end versleuteld formaat, zodat alleen de gebruiker en de mensen met wie ze de beelden delen ze kunnen zien.
 • Aangepaste e-maildomeinen
  Met aangepaste e-maildomeinen kunnen gebruikers hun iCloud-e-mailadres personaliseren met een aangepast domein - of er direct een kopen via Mail-instellingen.
 • Gezinsdeling
  Gezinsdeling maakt het mogelijk om alle iCloud+-plannen te delen met maximaal vijf andere mensen in een familiegroep. Op die manier heeft iedereen in het huishouden toegang tot de premium functies van iCloud+, hebben ze alle opslagruimte die ze nodig hebben en houden ze hun inhoud privé en gescheiden.


Prijzen

De 6TB-versie gaat je € 29,99 per maand kosten, terwijl je voor de 12TB-versie
€ 59,99 per maand moet neertellen.

Dan komt het hele iCloud+ assortiment er als volgt uit te zien:

Abonnement Opslagcapaciteit Prijs per maand
iCloud 5 GB GRATIS
iCloud+ 50 GB € 0,99
iCloud+ 200 GB € 2,99
iCloud+ 2 TB € 9,99
iCloud+ 6 TB € 29,99
iCloud+ 12 TB € 59,99


iCloud+ komt met twee nieuwe opslagmogelijkheden
19 september 2023 - 00:40    reactie #1
geplaatst door: fixar
Ze zeggen wel eens... beter duur dan niet te koop. :blink:

maar 60€ in de maand voor 12TB is er wel over hoor.

Het zou Apple sieren als ze eens met een oplossing zouden komen die tussen de 200GB en de 2TB in zit..bijv 1 TB voor 5 a 6 euro.. en dan de mensen zelf de hoeveelheid TB's laten inkopen die ze nodig hebben.

Of de capaciteit van die kleine abonnementen wat ophogen.
iCloud+ komt met twee nieuwe opslagmogelijkheden
19 september 2023 - 07:28    reactie #2
geplaatst door: Oogjes
Microsoft 365, 99 euro per jaar voor Max 6 gebruikers met voor iedereen 1 Tb onedrive opslag. Werkt ook prima samen met Apple. Daarnaast heb ik nog iCloud+ van 200 Gb voor 36 euro per jaar. Bij elkaar is dat 11,25 euro per maand. Af en toe heb ik het idee dat Apple best wel duur is.
iCloud+ komt met twee nieuwe opslagmogelijkheden
19 september 2023 - 17:15    reactie #3
geplaatst door: Night
Maar 1 TB kost bij MS € 5,75 p/m. Dat is meer dan de helft van bij Apple 2 TB. Ligt dus wel ongeveer in dezelfde lijn qua prijzen.