geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon.jpg
iCloud Sleutelhanger komt naar Windows via Chrome extensie (Upd.)
Werk je met Windows en zou je daarin ook graag gebruik maken van Apple’s iCloud Sleutelhanger (Keychain) dan is er goed nieuws. Want een nieuwe update van iCloud voor Windows maakt dit met behulp van een Chrome extensie nu mogelijk.

Als je deze update voor iCloud voor Windows installeert vindt je daarin een nieuwe sectie voor wachtwoorden. En je krijgt als het goed is automatisch een linkje naar de Chrome extensie die je hiervoor nodig hebt voorgeschoteld. Heb je dat alles geïnstalleerd dan kan je ook in Windows gebruik maken van de wachtwoorden die binnen iOS en macOS door Safari opgeslagen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iCloudPasswordExtensionWindows.jpg
iCloud Sleutelhanger komt naar Windows via Chrome extensie (Upd.)


Op dit moment werkt het allemaal nog niet goed, want die link naar de Chrome extensie geeft een foutmelding. Het ligt voor de hand dat dit binnenkort opgelost zal zijn, en dat het allemaal ook onder Windows gaat werken.

Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn om dit onder macOS aan te bieden, daarin draait Google’s Chrome-browser tenslotte ook. Maar de kans dat Apple dit binnen macOS gaat aanbieden lijkt heel erg klein.


Update: inmiddels heeft Apple deze versie van iCloud voor Windows weer teruggetrokken. Het lijkt er daardoor op dat de mogelijk om via een Chrome extensie in de toekomst er wel gaat komen, maar dat de infrastructuur er nog niet kaar voor was.

Mocht dat weer veranderen dan wordt er nog een update bij dit nieuwsbericht geplaatst. #iCloud #Windows 
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.