https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Icoontje in iOS 14 lijkt Apple’s ‘eigen’ koptelefoon te bevestigen
Ruim twee jaar geleden voorspelde analist Ming-Chi Kuo dat Apple bezig was met het ontwikkelen van een over-het-oor koptelefoon, waar het Apple logo op zou komen. Dus naast alle modellen van de Beats koptelefoons en oortjes en Apple’s eigen AirPods en AirPods Pro.

De bevestiging dat Apple hier inderdaad mee bezig is komt ook weer uit de code van iOS 14, die 9to5Mac in handen heeft Daarin vonden ze twee icoontjes waarin inderdaad een over-het-oor koptelefoon te zien is, maar heel erg veel meer valt er niet uit op te maken. Het enige wat er uit af te leiden is, is dat ze in twee kleuren zullen komen, waarschijnlijk zwart (of Spacegrijs) en wit. Maar het belangrijkste is simpelweg het bestaan van deze icoontjes, die overduidelijk maken dat Ming-Chi Kuo’s voorspelling klopt, er wordt bij Apple inderdaad hieraan gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14AppleHeadphonesIcons.jpg
Icoontje in iOS 14 lijkt Apple’s ‘eigen’ koptelefoon te bevestigen


Als Apple inderdaad een over-het-oor koptelefoon gaat uitbrengen dan ligt het voor de hand dat de ondersteuning van functies in iOS en macOS minstens even ver gaat als van de AirPods Pro, mogelijk dat er zelfs nog dingen aan toegevoegd zullen worden. Recent bracht Beats de Solo Pro op-het-oor koptelefoon uit, en dat model heeft dezelfde chip, en ondersteunt dezelfde Actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus als de AirPods Pro. Omdat Apple zou kiezen voor een over-het-oor design zou het makkelijker zijn om met name die laatste twee toe te passen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Art.Beats-overear-studio-2-white.jpg
Icoontje in iOS 14 lijkt Apple’s ‘eigen’ koptelefoon te bevestigen


De code van iOS 14 suggereert dat Apple deze koptelefoon in het najaar wil gaan uitbrengen, als iOS 14 ook uitgebracht is. Ming-Chi Kuo meldde in januari van dit jaar dat Apple ze inderdaad dit jaar wilde gaan uitbrengen, op welk moment van het jaar zei hij er niet bij.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde

geplaatst door: Robert