geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Goed nieuws van de WWDC: apps met iCloud kunnen verkocht worden
Van sommige dingen merken wij in eerste instantie weinig, maar ze raken ons uiteindelijk toch. Daarbij hoort dat het tot nu toe niet mogelijk was om apps die iCloud gebruikten te verkopen, wat het voor kleinere (onafhankelijke) ontwikkelaars veel moeilijker maakte om apps te verkopen.

De enige manier om dat voor die ontwikkelaars tot nu toe te regelen was om een LLC op te richten, een Limited Liability Company. En dan een LLC per app, want vaak hebben ontwikkelaars meerdere apps, terwijl het bij de verkoop in de meeste gevallen om maar één app gaat. Dan kunnen ze dus niet allemaal samen in één LLC zitten, maar was een LLC per app dus het enige antwoord.


Veel kleinere ontwikkelaars kozen er daarom voor om deze weg helemaal niet te bewandelen, maar lieten de optie om via iCloud te synchroniseren simpelweg links liggen. Voor ons, de gebruikers, waren dat dus dubbel gemiste kansen: minder mogelijkheden binnen apps, en apps die stagneerden omdat verder groeien (door verkoop) te ingewikkeld was.

Maar zoals je in de tweet hierboven kan zien is dit beleid op de WWDC 2022 officieel aangepakt, en daar zijn veel ontwikkelaars erg blij mee. En wij uiteindelijk ook, want blije ontwikkelaars vertaalt zich uiteindelijk bijna altijd in betere apps.




 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.