geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
MacBook Pro 13-inch krijgt M2 chip, de Touch Bar is nog niet verdwenen
Naast de compleet nieuwe MacBook Air met M2 chip zal ook de 13-inch MacBook Pro binnenkort met  dezelfde chip uitgerust zijn. Daarbij valt vooral op dat dit model nog steeds een Touch Bar houdt, dit is het laatste model van Apple dat hiermee nog is uitgerust.

Net zoals bij de al genoemde MacBook Air zullen we ook bij dit model nog even geduld moeten hebben, al deze nieuwe modellen met een M2 chip zullen pas vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn. Heb je serieuze interesse dan is het zaak zo snel mogelijk te bestellen, Apple doet nog steeds erg veel moeite om aan de grote vraag te voldoen.


Net zoals de MacBook Air bracht Apple van deze 13-inch MacBook Pro in 2020 een versie met de toen nieuwe M1 chip uit. Deze nieuwe versie is wat betreft het design exact hetzelfde als de voorganger. Dus hetzelfde 13-inch schermformaat met hetzelfde toetsenbord voorzien van Touch ID-sensor en Touch Bar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2022PresentatieSlide.jpg
MacBook Pro 13-inch krijgt M2 chip, de Touch Bar is nog niet verdwenen


M2 chip: optie voor meer centraal geheugen

De grootste vernieuwing in deze 2022 MacBook Pro is dan ook duidelijk de M2-chip. Deze levert zowel meer rekenkracht als betere grafische prestaties, in beide gevallen liggen die ongeveer 40 procent boven die van de M1 chip. Daarbij wordt nu maximaal 24 GB aan centraal geheugen ondersteund, waardoor je naast de al bestaande opties van 8 GB en 16 GB nu ook voor 24 GB kan kiezen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2022ImageProcessingPerformance.jpg
MacBook Pro 13-inch krijgt M2 chip, de Touch Bar is nog niet verdwenen


En omdat de 13-inch MacBook Pro actieve koeling heeft zal deze altijd op zijn max kunnen presteren, bij erg intensieve taken zal een MacBook Air eerder wat moeten inhouden om te voorkomen dat deze te warm wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2022GamingPerformance.jpg
MacBook Pro 13-inch krijgt M2 chip, de Touch Bar is nog niet verdwenen


Gebruik je ProRes video dan zal de 13-inch MacBook Pro met M2 chip bijna drie keer zo snel kunnen werken als het vorige model.

Professioneel voor een lager bedrag

De 13-inch MacBook Pro levert veel van de rekenkracht waarvoor je anders een 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro zou aanschaffen. Dat dit nummer twee is in verkopen voor Apple verbaast dan ook niet (MacBook Air staat op plaats één), grafische professionals aanspreken die niet zoveel geld willen betalen als voor de grotere modellen met M1 Pro of M1 Max worden met dit kleinere model prima bediend.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/reviews/10222/apple-macbook-pro-m2-nieuw-hart-in-oud-lijf.html

Citaat

Apple MacBook Pro M2 Review

De 13,3"-MacBook Pro maakt gebruik van een behuizing die al sinds 2016 meegaat. Het is een beproefd, stevig ontwerp en er zit een goed gekalibreerd scherm in met een hoge helderheid. Het ontwerp is wel gedateerd en daarom mis je een MagSafe-aansluting, een 1080p-camera en een iets hoger scherm, die wel op andere nieuwe MacBooks zitten. De nieuwe M2-processor is geen revolutie zoals de M1 was, maar een mooie evolutie die meer snelheid oplevert. De accuduur is gelijk gebleven en blijft lekker lang. Een heikel punt is de prijs, die is namelijk gestegen, terwijl je voor dat geld nog steeds slechts 8GB geheugen en een 256GB-ssd krijgt. De meerprijzen voor extra geheugen of opslag zijn exorbitant.

meer ...